První trénink v rámci přípravného léta ovšem tým absolvoval již ve středu. Trenér Jan Trousil bude samozřejmě pracovat s obměněným kádrem. Ten již opustili Check Sekou Toure, Mamadou Koné a brankář Marek Machalický. Naopak z Hodonína se vrací stoper Mane Cvijović, jedná se o příchodu tamního střelce Pavlo Dovhanyuka a konžského útočníka Josepha.

Trenér Tomáš Kovanda z Tatranu Rousínov
Hráli jsme s torzem mužstva, vysvětluje špatnou sezonu trenér Rousínova Kovanda

„V přípravě bych chtěl začít s nějakými dvaadvaceti hráči, což je proti předchozí sezoně výrazný posun. V tuto chvíli není jisté, zda u nás bude pokračovat Tijani, který chce hrát vyšší soutěž. Dva naši hráči si hledají angažmá v Rakousku. Do branky jsme definitivně získali Kunického z Tišnova, který u nás už půl roku trénoval, ale hrát nemohl. Je to velice kvalitní gólman. Na příchodech se pracuje. Jednáme se Zbrojovkou a Sigmou Olomouc, do přípravy určitě naskočí i naši mladíci Baroš, Rozehnal, Fialka a brankář Čech. A protože se nám po odchodech uvolnila kvóta pro cizince, jednáme o příchodu srbského útočníka,“ shrnul současný stav obměny kádru Trousil.

Přípravná utkáníSobota 14. 7. (18.30)
Zbrojovka Brno – MFK, stadion v Srbské ul. v Brně.
Středa 18. 7. (18.00)
Rosice – MFK
Sobota 21. 7. (18.00)
Kroměříž – MFK
Sobota 28. 7. Generálka na MSFL - soupeř v jednání
Sobota 4. 8. (17.00) – 1. kolo MSFL: Hulín – MFK


Z programu přípravných zápasů vypadl ten poslední, který Trousil chtěl sehrát s třetiligovým soupeřem z Hodonína. Tamní klub ovšem po odvolání trenéra Tomáše Polácha toto utkání zrušil. „Chtěli jsme silného soupeře minimálně na úrovni třetí ligy. Bohužel teď to vypadá, že budeme hrát s někým z nižších tříd. První liga a druhá liga už bude rozehraná a divizní kluby mají na pořadu předkolo domácího poháru. Ještě jednáme na Slovensku a jednou z možných variant je jeden africký tým, který je v Česku na soustředění,“ vysvětlil trenér MFK.

Vyškovský lodivod za posilu označil i nového člena svého realizačního týmu. Po odchodu Davida Hodináře si vzal za asistenta Tomáše Polácha. „Budeme mužstvo vést spolu, je to můj velký kamarád a pro klub určitě velká posila,“ zdůraznil Trousil.

Memoriál Ivo Sigmunda hráčů nad 35 let vyhráli v Dědicích bývalí hráči Vyškova (bílé dresy) před týmem osobností All Stars (v čeveném).
Fotbalisté zavzpomínali na Sigmunda. Memoriál vyhráli bývalí hráči Vyškova