Pozvolna, ale jistě se propadají k pásmu sestupu. Osmou možnost sešup přibrzdit a ukončit čekání na tříbodový zisk budou mít v sobotu odpoledne v utkání proti FK Mohelnice.

Důležitost souboje umocňuje i to, že podobné starosti s udržením prožívá také tábor soupeře. „Chybějí nám minimálně tři čtyři body. Počítáme s tím, že dolů půjdou tři mužstva. V sázce je ještě dvanáct bodů a na třetí sestupové máme náskok jen šest bodů. Vyškov je na tom podobně, takže rozhodně je o co hrát,“ vyložil karty na stůl mohelnický trenér Jaroslav Rolinek. „Situace začíná být velmi špatná, tento zápas je po sedmi kolech už o všechno. Zespodu se na nás soupeři nepříjemně dotahují. Máme problémy se sestavou, ale v podstatě je jedno, kdo nastoupí. Všichni musí pochopit, že už jde o bytí nebo nebytí,“ potvrdil význam utkání domácí lodivod Jan Trousil.

Ilustrační foto.
Fotbalisté Hlučína využili vyškovských nabídek. MFK už sedm kol nevyhrál

Jeho zmínka o sestavě není náhodná. S úzkým kádrem se potýká od začátku jara. Nyní se stav evidentně vyhrotil. V posledním utkání v Hlučíně byli na střídačce jen Filip Studený, Milan Machálek a brankář Ladislav Kollár. Pro utkání s Mohelnicí vypadli z hráčů v poli pro zranění další dva borci a ze studijních důvodů obránce Václav Novotný. „Horko těžko složíme alespoň základní jedenáctku. Na lavičku určitě půjdou dorostenci, ale kteří, to se dohodneme až po jejich mistrovském utkání. Ale nemá cenu brečet. Všichni hráči musí dokázat své kvality a hlavně dát do boje srdíčko. Bez toho to nepůjde,“ zdůraznil Trousil.

Hosté jsou na tom v tomto směru mnohem lépe. Podle slov jejich trenéra nepřijedou oslabení. „Nějaká zranění tam jsou, ale to je vždycky ke konci sezony normální. Kompletní tedy nebudeme, ale nějaké velké ztráty také nepočítáme,“ netajil kouč Mohelnice.

PROTI SÍLE

Jeho tým se většinou prezentuje silovým bojovným fotbalem. V sestavě má několik vysokých urostlých borců, kteří svých dispozic umí využívat v osobních soubojích i při standardních situacích. „Já tvrdím, že je to nejsilovější mužstvo ve třetí lize. Na tom mají postavenou celou hru a tou svojí agresivitou jsou schopni otáčet zápasy. Možná je to pro nás v tuto chvíli to vůbec nejhorší, co nás mohlo potkat. Uspět můžeme, jen když se jim vyrovnáme v agresivitě. Pak bychom fotbalově měli mít navrch,“ naznačil návod k úspěchu trenér MFK.

MFK Vyškov – FK Mohelnice

Sobota 20. května, 16.30 hodin, stadion Za Parkem.

Tabulka
10. Vyškov 26 9 6 11 36:34 33
12. Mohelnice 26 8 8 10 33:40 32
Na podzim: Mohelnice – Vyškov 1:1 (0:0), 69. Vokoun – 90. Sečkář.