Na podzim sehráli tito soupeři na Vysočině oboustranně skvělou útočnou partii s remízovou koncovkou 1:1. Vyškovská odveta měla do této úrovně na hony daleko. Velkomeziříčští ovšem mohou být spokojení s tříbodovým ziskem.

Hru domácího týmu až nečekaně silně ovlivnila hrubka gólmana Machalického při prakticky prvním útočném výpadu hostů. Mladý vyškovský brankář podběhl centr z levé strany, jen tečovaný míč se odrazil před volného Dolejše, který s ním dokráčel do sítě. „Hostům jsme nejprve darovali gól a pak až do konce poločasu jsme měli velkou snahu po vyrovnání. A byly tam dobré situace na to, abychom vyrovnávací gól dali. Bohužel nikdo z hráčů balon do branky nedotlačil,“ litoval promarněné první půle trenér MFK Jan Trousil.

V utkání krajského přeboru fotbalistů remizoval FC Boskovice (v modrém) s Tatranem Rousínov 1:1.
Fotbalisté Rousínova byli i v Boskovicích blízko vítězství. Chyběla jim minuta

Snažili se o to skoro ze stejných pozic na pravé straně Přerovský, Matocha a Novotný, zleva Pospíšil, nebezpečně vypadající hlavičkou Tijani. Všechno skončilo na obranném valu hostů. Ti v první půli zahrozili už jen jednou, ale Dolejš po rohovém kopu pálil z celkem dobré pozice zbrkle vysoko nad.

V přestávce udělal Trousil dvě změny v sestavě. Matochu, který schytal několik tvrdých ran, a Novotného nahradili Němeček a Studený. „Matocha tam dostal dost nakopáno, Novotný nehrál špatný zápas, ale potřebovali jsme víc zvednout ofenzívu. Bohužel jsme zase brzy udělali druhou velkou chybu, kterou soupeř potrestal a tím se celý zápas zlomil. Hosté hru ovládli a my jsme už nebyli schopní s tím něco udělat,“ konstatoval Trousil.

Druhý gól hostů dal jejich kanonýr Simr, když u centrovaného míče byl hlavou zase dříve než vybíhající Machalický. Bývalý útočný hrot Zbrojovky pak také dílo dokonal. Přetažený centr z levé strany vrátil Dolejš hlavou před vyškovskou branku a Simr hlavičkou jen prodloužil dráhu letu míče do sítě. „Pavel měl před zápasem nějaké soukromé problémy a cením, jak se s tím dokázal srovnat. Myslím, že nadstandardní výkon podal i Smejkal a opět musím pochválit mladého Pužu na levé obraně, kde Přerovského vůbec k ničemu nepustil,“ chválil se po utkání spokojený trenér hostů Libor Smejkal.

V křeči hrající domácí tým si největší šanci vypracoval až deset minut před koncem, ale Přerovský opět brankáře Pokorného nepřekonal. „Byl to nezvládnutý zápas, ale musíme se z toho rychle otřepat. Hodně mě mrzí, že nemohl hrát distancovaný Lahodný, protože on byl se Schneiderem v záloze dominantní. Hráč jeho typu nám tam chyběl,“ upozornil Trousil.

V muzeu v Hošticích-Herolticích představili návštěvníkům novodobější způsob hospodaření s použitím traktorů a nářadí  i ukázku polních prací  našich předků s koňmi.
Návrat do dětství: Už ve dvanácti jsem jezdil s traktorem, vzpomínal muž v muzeu

„Pro nás to nebyl tak snadný zápas, jak napovídá výsledek. Viděl jsem Vyškov v Kroměříži, kde hrál velmi dobře. Takže jsem měl velké obavy, protože náš tým neměl formu. Ale u nás je to o srdíčku a myslím, že dneska ho kluci do zápasu dali víc než domácí,“ dodal k hodnocení utkání trenér týmu z Vysočiny.

MFK Vyškov – FC Velké Meziříčí 0:3
Poločas: 0:1. Branky: 4. Dolejš, 52. a 63. Simr. Rozhodčí: Žurovec – Cieslar, Bureš. DS: Kordula. ŽK: Schneider, Němeček, Tijani, Kuncl – Komínek, Smejkal. Diváků: 283.
Vyškov: Machalický – Jeřábek, Tijani, Kuncl, Toure – Odehnal (76. Kone – Novotný (46. Studený), Matocha (46. Němeček), Schneider, Přerovský – Pospíšil. Trenér: Jan Trousil.
V. Meziříčí: Pokorný – Berka (76. Krejčí), Muca, Šimáček, Puža – Dolejš, Šuta, Komínek, Demeter (79. Vlk), Smejkal – Simr (66. Mezlík). Trenér: Libor Smejkal.