Zatím Vyškované prohráli úvodní zápas se starším dorostem Zbrojovky Brno a v Jihlavě, na to navázali dvěma výhrami a remízami. S druhým celkem podzimní tabulky Moravskoslezské ligy Hanáckou Slavií Kroměříž sehráli Vyškovští dobré utkání. Trenéra Jana Trousila proto trochu mrzí, že neskončilo vítězstvím. „Celý zápas se hrál v naší režii. Měli jsme velké množství šancí. Mrzí mě, že zápas skončil remízou, protože kluci měli být za snahu, pohyb se správnou agresivitou a nasazení odměněni výhrou. Hráli jsme opravdu pěkný fotbal,“ sdělil Trousil po utkání.

Domácí trenér Bronislav Červenka byl spokojený pouze s výkonem v prvním poločase. „To z naší strany ještě mělo nějakou úroveň. Sneslo to přísnější měřítko. Bylo to vyrovnané utkání. Drželi jsme míč, dobře kombinovali. Druhá půle z naší strany nebyla tak uhlazená. Bylo tam hodně ztrát, měli jsme problémy s hrou soupeře. Hlavně stopeři nepokryli hostující útočníky. Soupeř má v sestavě šikovné kluky, takže celkově to byla dobrá prověrka,“ prohlásil kouč Hanácké Slavie.

Kapitán ragbistů Jimi RC Vyškov Martin Kovář byl vyhlášen nejlepším sportovcem Vyškova za rok 2018.
Nejlepší sportovec Vyškova 2018 ragbista Martin Kovář titul rozdělí

Vyškov představil v brance novou tvář Martina Šustra a nastoupil se zbrusu novou stoperskou dvojicí František Malár – Ondřej Jakubov. Šustr a Jakubov jsou hráči Baníku Ostrava, Šustr chytal ve Vítkovicích a Malár přišel ze Znojma. Vyškov se ujal Michalem Jeřábkem vedení, ale domácí výsledek ještě do přestávky otočili. Na 1:1 srovnal záložník Michal Cupák, obrat završil kanonýr Jan Silný, jenž s přehledem proměnil pokutový kop.

SK HS Kroměříž – MFK Vyškov 2:2

Poločas: 2:1. Branky: Cupák, Silný, z pen. - Jeřábek, Klesa.
Vyškov: Šustr – Hirsch, Malár, Jakubov, Sečkář – Prestige, Jeřábek, Lahodný, Matocha, Langer – Klesa. Střídali: Krejčí, Vintr, Novotný, Sedlmajer. Trenér: Jan Trousil.

Po změně stran Hanáci už nebezpeční nebyli a vlastně se jen bránili rychlým výpadům svého třetiligového protivníka. „Dnes už jsem po hráčích chtěl, aby se obrázek hry už blížil tomu, co chceme hrát. Tedy hodně křídelních akcí, vysoko útočící beci. Kluci to docela dobře plnili. Během uplynulých čtrnácti dnů jsme hodně zapracovali ve středové řadě. Chceme, aby to nebyli tři borci nahoře a tři dole, ale aby v tomto prostoru dokázali zakládat útoky a eliminovat rychlé brejky soupeře. Teď v tom vyniká zejména Michal Jeřábek,“ chválil Trousil.

Ten připustil, že i při tvrdé fyzické zimní přípravě už sleduje i herní projev týmu. Musím říct, že proti velmi silnému soupeři, který je v tabulce druhý, byl obrázek hry velmi dobrý. Sestava se nám pomalu začíná rýsovat. Z tohoto pohledu jsem spokojený, ale to neznamená, že teď už budeme jen ladit. Pořád je před námi ještě měsíc přípravy, takže ještě minimálně čtrnáct dnů to budou objemové tréninkové dávky. A v posledních čtrnácti dnech už chceme najít tu sestavu, ve které budeme hrát ligu,“ upřesnil své plány vyškovský lodivod.

Na sobotní dopoledne zřejmě dlouho nezapomene teprve náctiletá řidička, která skončila s osobním autem na střeše na silnici mezi Račicemi-Pístovicemi a Drnovicemi.
Na namrzlé silnici otočila auto na střechu. Řidička a 3 spolujezdci jsou zranění

Jeho tým čeká v sobotu nejtěžší herní prověrka celé zimní přípravy. Střetne se se Zbrojovkou Brno, pro níž to bude generálka na start druhé ligy. Zápas by se měl hrát v 10.15 hodin, tedy v čase, kdy Zbrojovka nastoupí k jarní premiéře v Chrudimi. Místo zápasu ale bude upřesněno v týdnu podle počasí. „Jsme ve spojení s vedením Zbrojovky a na stole jsou v podstatě tři varianty. Zbrojovka by chtěla hrát doma na hlavním stadionu na Srbské. Dále je to přírodní tráva u nás ve Zbýšově, kde teď bydlím, a poslední možností je umělá tráva ve Vyškově. Ale to je opravdu hodně krajní případ. Oba referujeme přírodní trávu a rozhodneme se ve středu,“ vysvětlil Trousil.