Na Vysočině se hrálo utkání dvou rozdílných poločasů a s minimem šancí na obou stranách. I když se oba týmy snažily hrát útočný fotbal. Horácký FK z příležitostí vytěžil dva góly, Vyškovští jen jeden.

Obě branky Třebíče padly po vyškovské ztrátě míče při zakládání protiútoku. Jak Dočekal, tak Bagnon se přesně trefili střelami ze střední vzdálenosti. „Udělali jsme dvě chyby a soupeř je potrestal dvěma pěknými brankami. A byly to jediné přímé střely na naši branku v prvním poločase,“ upozornil trenér hostů Jan Trousil.

Gól hostů dal po centru z levé strany hlavičkou Matěj Rozehnal. Hosté ale mohli mít na vyrovnání víc času, jenže Petr Kirchner své sólo v 56. minutě zakončit nedokázal. Ve výborné střelecké pozici zbrkle přestřelil branku. „Po změnách v sestavě v přestávce jsme ve druhém poločase v podstatě Třebíč nepustili na naši půlku. Podařilo se nám snížit, ale závěr domácí uhráli houževnatým bráněním a bojovností. Takže o výsledku rozhodl už první poločas,“ komentoval výsledné skóre Trousil.

Moc spokojený nebyl ani domácí lodivod Michal Sobota. „První polovina byla z naší strany dobrá, pak jsme ale odešli ze hřiště. Není to však špatnou kondicí, jak si někteří myslí, ale je to o tom, že někteří hráči na třetí ligu nemají a nejsou schopní uhrát důležité rozhodující situace. Místo toho, abychom přidali pojistku na 3:0, tak inkasujeme laciný gól,“ uvedl k zápasu třebíčský trenér.

Porážka pro Vyškovské vlastně znamená potvrzení neúspěšného jara. Podobné hodnocení asi udělají i Třebíčští. Ani výhra jim totiž k záchraně nepomůže. Při sestupu tří týmů se přidali k Blansku a tuto dvojici doprovodí do divize HFK Olomouc nebo Zlín B. „Soutěž jsme si prohráli předchozími zápasy, kdy jsme v závěrech přišli minimálně o osm bodů,“ dodal Sobota.

HFK Třebíč – MFK Vyškov 2:1

Poločas: 2:0. Branky: 17. Dočekal, 24. Bagnon – 74. Rozehnal. Rozhodčí: Slabý – Zaoral, Pospíšil. ŽK: Bagnon, Dočekal, Bogner (vš. Tr.). Diváků: 145.
Vyškov: Klimeš – Rozehnal, Žoček, Jeřábek, Krejčí – Matocha, Lahodný, T. Horváth (84. Hodinář), Studený - Hladký (46. Němeček), Machálek (46. Kirschner). Trenér: Jan Trousil.

Další předehrávky: Mohelnice - Sigma Olomouc B 3:4 (2:1), Petřkovice - Zlín B 4:0 (2:0).