Vyškovští chtějí uzavřít povedenou sezonu vítězstvím. Napovídá tomu i postavení v tabulce, střetne se sedmý celek s průběžně čtrnáctým. „Byl by to pro nás velký úspěch nasbírat celkem šestačtyřicet bodů, k tomu ale musíme Třebíč porazit. Navíc chci s týmem zůstat po sezoně v plusových číslech v tabulce pravdy, takže není jiná možnost než uspět," zmínil trenér Vyškova Jan Trousil.

K dispozici bude mít širší kádr, než tomu bylo minulý týden také doma proti Kroměříži. To se domácí nemohli dlouho proti dobře konsolidované defenzivě Hanáků prosadit. Vyšlo to až dvakrát v závěru, kdy skórovali se štěstím Netopil a výjimečnou ranou Stříž. Jinak ale chyběl hlavně v útoku větší důraz.

A právě to by se mělo změnit. „Je to pravda, někteří hráči se vrací na trávník. Přibude nám Pepa Lička, zdravý už by měl být i Michal Holub. Je to dobře, protože budu mít alespoň víc variant, jak to v útoku sestavit. Navíc máme v plánu vzít i kluka z béčka a asi dostane také příležitost, aby ukázal, co umí," vysvětlil.

Vyškovští věří, že při utkání svým fanouškům žádné velké překvapení nepřichystají a rozloučí se s nimi na sto procent. Jedno už ale přeci jen způsobili. Místo plánovaného tradičního sobotního času se obě strany domluvily na výkopu v pátek v půl šesté.

Iniciativa této změny přišla od hostů. „Ano, byl to náš nápad, vyplývalo to hned z několika věcí. O sestup už prakticky nehrajeme, protože podle vývoje jiných soutěží to vypadá, že padat bude jenom jeden. A tak nás napadlo, že by kluci už mohli mít volný víkend. Navrhli jsme to Vyškovu a ten souhlasil," popsal klubový ředitel Třebíče Pavel Němec.

Ten si uvědomuje sílu, které bude se svou družinou v ligovém finiši čelit. „Vyškov má zkušené mužstvo, má kvalitní hráče s ligovými zkušenostmi. My naopak postavíme nějaké dorostence, chybět bude snad jen Dobrovolný, ostatní můžou hrát. Rádi bychom si odvezli jeden bod. Kdyby byly tři, tak bychom se samozřejmě nezlobili," pousmál se.

To jim ale hostitelé nebudou chtít dovolit. „Nevím, jestli někomu bude víc vyhovovat, že se hraje v pátek, asi to nic nemění. Chceme to zakončit naplno, to je hlavní," uzavřel Trousil.

MSFL
Pátek 11. června, 17.30
Stadion Za Parkem

MFK Vyškov – HFK Třebíč

Poslední vzájemný zápas, srpen 2015:
Třebíč–Vyškov 0:2
Branky: Přichystal, Urbančok.