Roli hostů mají pro aktuální ligový ročník definitivně za sebou, už se představí jen dvakrát doma. A vyškovští fotbalisté potřebují plný bodový zisk, pokud chtějí ještě vyšplhat v konečném pořadí MSFL o nějakou tu příčku nahoru.

Na stadionu Za Parkem odpoledne MFK Vyškov přivítá rivaly z Kroměříže, tedy půjde o střet dvou celků s doposud podobným výsledkovým osudem. Fotbalový um poměří devátý celek s šestým. „Máme poslední dvě utkání doma, jsou to zápasy pravdy, tyhle body rozhodnou o tom, jaká ta sezona nakonec bude," uvědomil si vyškovský trenér Jan Trousil.

Ten musí řešit poměrně zapeklitou situaci. Jde o momentální kádr družstva, hned několik členů stabilní základní sestavy totiž podle jeho slov nebude k dispozici. „Oproti předchozím zápasům tam budou změny, někteří kluci mají pracovní povinnosti nebo jsou mimo hru z jiných důvodů, takže nás zrovna moc nebude. Uvidíme až na poslední chvíli, asi si vytáhneme někoho z B týmu," prozradil.

Pravdou je, že vyškovská rezerva má v I. B třídě ve skupině A tři kola před koncem sedmibodový náskok, takže už má postup téměř jistý. Navíc se potká na domácím trávníku s průměrným Čebínem až v neděli odpoledne, a kdyby náhodou nezískala postupovou jistotu už tento víkend, příští týden zajíždí k derby na půdu posledního Rousínova B. Je tak pravděpodobné, že se opravdu jednotlivci z „béčka" do duelu s Kroměříží zapojí.

Ale zpět do moravskoslezské fotbalové ligy. Vyškovští nemíní své dnešní soky podcenit. Ví, že proti nim stojí slušná fotbalová síla. „Jsou strašně nevyzpytatelní. Mají na kontě obrovskou sérii vítězství, bylo to asi pět výher v řadě, na druhou stranu umí dostat třeba sedm gólů od Slovácka nebo Velkého Meziříčí. Takže nahoru, dolů, každopádně jsou silní. Hlavně útočníci, navíc jsou tam i kluci od nás z Vyškova, kteří se budou chtít ukázat," vysvětlil Trousil.

Jeho protějšek na lavičce hostů také našlapuje při předzápasových prognózách opatrně. „Vyškov je silný soupeř, reference na něj od týmů, co se s ním na jaře potkaly, jsou výborné. Budeme vycházet ze zabezpečené obrany, abychom jejich tlak ze začátku trochu otupili, očekáváme, že Vyškov bude do nás hlavně v úvodu hodně bušit," uvedl kroměřížský lodivod David Klimek.

Každopádně odjíždět domů s prázdnou se mu vůbec nechce. „Do Vyškova jedem s tím, že chceme bodovat. Poslední zápasy nám už moc nevyšly, minulý týden jsme získali aspoň bod s Mohelnicí, trochu si napravili reputaci a v tom chceme teď pokračovat. Možná budeme mít trochu horší složení než normálně, ale výrazným oslabením bych to nenazval. Chceme minimálně remízu," vyhlásil.

Svoji úlohu může sehrát i v tomto týdnu velmi vrtkavé počasí. Vytrvalejší déšť by ale domácím nevadil. „Já si dokonce myslím, že na našem stadionu bude teď trochu podmáčení výhodou. Plocha už byla na kolíky tvrdá, tak snad když bude pršet, povrch změkne a celé se to zazelená," řekl Trousil.

MSFL: MFK Vyškov vs. SK HS Kroměříž

Kde: stadion Za Parkem

Kdy: sobota, 16.30 hodin

Poslední vzájemné utkání (7. listopadu 2015): Kroměříž-Vyškov 1:2 (0:1)