Galerie: Plánují nový komunitní dům i další parkovací místa

Pod sousoším na centrálním náměstí bude podle jednoho z návrhů soustava schodů a zídek. Prostor před hotelem Ivanka má být přehlednější, stále přitom chtějí zachovat parkovací místa. Na centrálním náměstí se inspirují návrhy z poloviny dvacátého století. Při přestavbě náměstí chtějí využít materiály, které v něm již jsou obsažené. Podle architektů spolupracujících na projektu, má být nové náměstí nadčasové a funkční. Plocha pod lipami by měla být užitečná k zasakování přebytečné vody. Další varianta řešení, se inspiruje zemědělskou krajinou. Chodníky by měly být dlážděné. Upraveném náměstí by měli místní snáze využít k odpočinku. Dlažba přechází pozvolna do trávníku. Přestavba náměstí by neměla řidiče připravit o parkovací místa. Vedení města chce Palackého náměstí více otevřít. Práce by mohly začít do tří let. V této variantě preferují kruhové tvary. Na přestavěném náměstí by mělo být více zeleně. Jedna z variant parčíku s komunitním domem. Při přebudování náměstí chtějí preferovat jeho účelnost pro místní.