Kapr na pivě

Ingredience: 800 g kapra, 0,5 l piva 12°, 150 g másla, 2 stroužky česneku, hladká mouka, sladká i pálivá mletá paprika, sůl

Postup: Kapra nakrájejte na porce a potřete česnekem utřeným se solí. Mouku promíchejte s mletou paprikou, poměr sladké a pálivé podle vaší chuti, a kapra v ní obalte. Porce naskládejte do pekáčku vymazaného máslem a zalijte je pivem. Na každou porci položte plátek másla a pečte v troubě dočervena. Podávejte s bramborovými hranolky.

Zapečený lilek
Recepty do plavek: pochutnat si lze i bez výčitek, a není to žádná věda

Candát na zelenině

Ingredience: 800 g candáta, 100 g slaniny, 40 g másla, 3 rajčata, 2 cibule, 200 g žampionů, kořenová zelenina, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, citron

Postup: Candáta naporcujte, osolte, pokapejte citronem a nechte odležet. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli na kolečka a nechte je na másle zesklovatět. Přidejte nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájené žampiony a vše mírně osmažte. Do zeleninového základu vložte porce ryby a pečte v troubě. Po 10 minutách přidejte pokrájená rajčata, vše zalijte šlehačkou a dopečte.

Pstruh pečený v alobalu

Ingredience: 4 pstruzi, 100 g cibule, 200 g slaniny, 100 g másla, sůl, kmín

Postup: Očištěné a vykuchané pstruhy osolte a okmínujte. Cibuli a polovinu slaniny nakrájejte nadrobno a směsí pstruhy naplňte. Alobal vymažte máslem, vložte do něj pstruhy a na každou rybu dejte plátek zbylé slaniny. Dobře ryby zabalte a pečte v předehřáté troubě asi 15–20 minut, podle velikosti.

K létu grilování patří.
Test grilovacích koření: jsou plné soli, nejvíce jí obsahoval výrobek od Vitany

Sumec na tymiánu

Ingredience: 800 g sumce, 80 g oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce čerstvého tymiánu, sůl, pepř, citron, zelená petrželka

Postup: Sumce nakrájejte na porce, pokapejte citronem a nechte chvilku odležet. V misce smíchejte olej s utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Směsí potřete porce ryby, vložte je do pekáčku, přidejte zbytek olejové směsi, na nudličky nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a pečte v předehřáté troubě asi půl hodiny.