Soutěže amatérských hokejistů jsou na Vyškovsku velice oblíbené. Na startu hobbyligy bylo sedmnáct týmů, které nejprve hrály každý s každým. Osmička nejlepších pokračuje v play-off o titul, zbývající hrají o čest play-out.

V základní části utrpěli oba finalisté jedinou porážku. Obhájce titulu Vyhaslé Hvězdy hned v úvodním kole od lulečského Kámen Plus (1:4), aby pak vzájemný souboj s ESO Teamem vyhrál 3:2. „O gól, 3:4, jsme s nimi prohráli i loňské finále, které se hrálo na jeden zápas. Takže teď jim rozhodně máme co oplácet. A uděláme pro to maximum. To, že se finále letos hraje na dvě utkání, není rozhodující. Žádné taktizování neexistuje, prostě chceme oba zápasy vyhrát a vrátit se na vyškovský amatérský trůn," zdůraznil jeden z nejzkušenějších hráčů ESO Teamu Michal Ivachov.

Vyhaslé Hvězdy sesadily Ivachovův tým po jeho tříletém kralování a žezlo se jim nechce ESO Teamu vracet. „Vlastně od začátku soutěže jsme se připravovali na to, že finále budeme hrát se stejným soupeřem jako loni, protože to tak prorokoval náš trenér Jirka Růžička," řekl kapitán a vedoucí Hvězd Tomáš Ševčík.

Podle sdělení z táborů finalistů by oba měli do souboje vyslat kompletní týmy. Sestava Vyhaslých Hvězd je tedy následující: brankář Chylík, obránci: Hála, Ševčík, Jílek, Pokorný, útočníci: Polák, Zabloudil, Hrdinka, Smutník, Milan Birdáš, Mačík, Skřejpek, Spáčil, Cendelín.

Hrající trenér loňského poraženého finalisty Štefan Birdáš by měl mít k dispozici brankáře Sedláčka, do obrany Kadlčáka, Rese, Ivoše Marka, Ohnoutka, Jiřího Červeného mladšího, Svobodníka a v útoku by měli nastoupit Ambroz, Štefan Birdáš, Volko, Brtník, Miloš Marek, Foret, Veselý a Ivachov.

„Do finálových bojů o titul mistra ligy nastoupí tým, který tři roky nezměnil sestavu a v tom je jeho síla," věří si Ivachov. „Šance vidím tak padesát na padesát. Soupeř je velice dobře sehraný díky několikaleté nezměněné sestavě. V bráně je výborný Tomáš Sedláček, v poli nezastavitelný rychlík Libor Ambroz a střelci Štefan Birdáš a Vladan Volko. Tito hráči, ale i mnozí jiní ze sestavy ESO Teamu nám budou po oba zápasy dosti zatápět. My naopak spoléháme na svého nejlepšího střelce Ivana Mačíka, ale stejně si myslím, že to bude taky hodně o štěstí," doplnil Ševčík.

Finálovému zápasu bude v obou případech předcházet souboj o bronz. Morkovický Wild Bruins sice v základní skupině skončil o dvě příčky níž než A.B.N. Design, ale i v této konfrontaci jsou akcie v podstatě rovnocenné.

Hobbyextraliga - sobota 28. února:

Finále: Vyhaslé Hvězdy – ESO Team (18.15)

O 3. místo: Wild Bruins – A.B.N. Design (16.30)

Odvety jsou na pořadu 7. března ve stejných časech.

Jak postoupili – čtvrtfinále: VH Vyškov – Kámen Plus 8:3 a 2:4 – prodloužení 1:0. ESO Team – Uherský Ostroh 7:3 a 3:1.

Semifinále: Wild Bruins Morkovice – Vyhaslé Hvězdy 2:11, a 3:3. A.B.N. Design – ESO Team 2:7, první zápas 2:9.