Vyjednání termínů bylo podle organizátorů velice obtížné. „Festival je pro obě kapely uprostřed jejich tour, hledali jsme tedy datum, které jim vyhovuje,“ sdělil za pořádající společnost LiveNation Ondřej Pojzl.

S tentokrát dvoudenní akcí počítají pořadatelé od patnáctého do šestnáctého července znovu v areálu zámeckého parku. „Velmi nás těší, že se Slavkov i příští rok stane jedním z center hudebního života u nás. Odezvy na letošní famózní koncert Stinga, na který se všichni dlouho těšili, nám udělaly radost a věříme, že i další rok bude takto povedený,“ komentovala ředitelka Zámku Slavkov Eva Oubělická.

V sobotu patnáctého července zamíří do parku Deep Purple, Hollywood Vampires ji vystřídá následující den. Členem druhé kapely je i herec Johnny Depp, který je známý například rolí kapitána Jacka Sparrowa v úspěšné filmové sérii Piráti z Karibiku. Jako hudebník však hraje také na kytaru i klávesy, doplní ho dále rockový zpěvák Alice Cooper, Joe Perry nebo Tommy Henriksen.

Deset tisíc návštěvníků se po letech dočkalo a mohli přijít na několikrát odkládaný koncert populárního hudebníka Stinga. Lidé zaplnili centrum Slavkova a následně zámecký park, ve kterém před legendou vystupovali například Lenka nová nebo Vojta Dyk. Hlav
Sting zahrál ve Slavkově u Brna: podívejte se na jeho dvakrát odložený koncert

Ceny za jednodenní vstupenky dosahují na 1890 korun, zatímco zvýhodněné dvoudenní festivalové vstupné stojí 3490 korun. Na Ticketmaster a Ticketportal jsou vstupenky k předprodeji už od pondělí osmadvacátého listopadu.

Na Slavkov Open letos vystoupil poslední červencový den legendární hudebník Sting. Pořadatelé tehdy ohlásili návštěvnost na zhruba čtrnácti tisících fanoušcích, akce vyšla po několika ročních odkladech spojených s pandemií covidu i stavem samotného Stinga. „Svým způsobem je Slavkov Open již stálící našeho programu, po boku Veteranfestu, vzpomínkových akcí na Bitvu u Slavkova či festivalu To nejlepší z Moravy. Už se na další skvělou kulturní sezónu moc těšíme,“ doplnila ředitelka Oubělická.

Legendární skupina Deep Purple zahrála ve slavkovské zámecké zahradě.
Deep Purple podruhé: rockové legendy přilákaly 13 tisíc lidí

Pořadatelé potvrdili, že s festivalem v Zámecké zahradě počítají na každý rok jako s pravidelnou událostí pro příznivce hudby. „Lidé z managementu kapel žádají informace, v jakých prostorech se Slavkov Open koná a věříme, že právě proslulost tohoto města a místního zámku jim pomohla s rozhodováním, že zde zahrají,“ dodal Pojzl.

Rocková skupina Deep Purple se do Slavkova vrátí po deseti letech, naposledy ve městě zahrála v srpnu 2013. Také tehdy britští hudebníci zamířili s fanoušky do zámeckého parku. Kapela vznikla už roku 1968 v anglickém Hertfordu, v tvorbě její členové zaujali propojováním klasické hudby a hardrockové motivů.

SLAVKOV OPEN 2023:

Kdy? 15. až 16. července.

Kde? V zámeckém parku ve Slavkově u Brna.

Kdo vystoupí? Deep Purple a Hollywood Vampires.

Předprodej lístků? Od 28. listopadu.