Ženy, které rozjímají o životě a hlavně o své budoucnosti, si zahrají Draha Kyjovská a Eva Hrubá. Režie se ujal Jiří Cenek. „S hrou pouze pro dva herce už mám zkušenosti. Před čtyřmi lety jsme si s kolegou zahráli v Oskarovi a růžové paní," řekla Hrubá.

Právě ta patří mezi ostřílené herce. V souboru působí čtyřicet let a nevadí jí ani role, které s sebou nesou velké množství textu. „Naučit se to není vůbec jednoduché. Největší problém je ale v tom, když se něco pokazí. Máte před sebou jen jednoho člověka, na kterého se můžete obrátit o pomoc," popsala ochotnice.

Představení trvá necelé dvě hodiny, příprava a zkoušky ale tentokrát ochotníky stály hodně sil. „Zkoušeli jsme opravdu dlouho. Kvůli tomu, že jsme byly jen dvě herečky a režisér, to bylo docela pohodlné. Neměli jsme problém sejít se. Každý z nás tří byl ale nějakou dobu v nemocnici, a tak se nám nácvik protáhl na rok a půl," dodala herečka.

I když je jedna premiéra teprve čeká, křenovičtí ochotníci už připravují i další inscenace. „Režisér představení se teď vrhne na přípravu pohádky a už před měsícem se začala zkoušet nová hra pro mladší osazenstvo souboru," prozradila Hrubá.

KATEŘINA LORENZOVÁ