Kromě skvělého hudebního programu na návštěvníky čekalo výborné občerstvení a také možnost zakoupit si suvenýry. „Zatím moc neprodávám, není to velká akce. V průběhu večera určitě lidi chodit začnou,“ říkala v průběhu dne prodavačka nejrůznějších triček skupiny Dark Gamballe.

„Je to náš úplně první festival, tak se prozatím jen rozhlížíme. Líbí se mi tu, organizátorům se to celkem povedlo. Čekala bych však více lidí,“ řekla sedmnáctiletá návštěvnice festivalu.

„Už se to tu začíná rozjíždět a to se mi líbí. Zatím hrozně moc lidí chodí kupovat jídlo a pivo, takže věřím, že za chvíli začnou i tančit,“ pousmál se Werner při pohledu na publikum, kterému zatím moc do tance nebylo.

První hasičská fontána v Otnicích se vydařila
OBRAZEM: První hasičská fontána v Otnicích se vydařila

Vše změnil koncert kapely Denoi. Mladá a akční kapela rozjásala všechny, kdo stáli na parketu i mimo něj. „Tenhle festival stojí za to. Konečně se našel někdo, kdo dokázal něco takového uspořádat hned v Kojátkách,“ uvedl jeden z diváků.

Rozdílný pohled na to měl jeden ze členů kapely Dark Gamballe. „Mrzí nás, že jsme museli koncertovat tak brzy. Kdybychom nejeli na Masters of Rock do Vizovic, určitě zvýšíme počet návštěvníků, protože nás přece jen zná dost lidí. Ovšem hned nad ránem odjíždíme, tak jsme to museli sfouknout už teď," posteskl si.

„Kluci si na koncertu i tak dali záležet. Navíc nám chybí jeden dlouholetý baskytarista, aspoň za něj máme náhradu. Musím uznat, že nám to klape. Hrajeme spolu už desítky let. Například poslední změna přišla právě ve formě baskytaristy před jedenácti lety,“ pokračoval.

Dinovláček.
Vláček nikdo neruší. Radost bude dělat dál

Koho omrzelo tančení na ohlušující rockovou hudbu, mohl se zchladit ve stánku s pivem a občerstvit jídlem. Bylo znát, že někteří lidé navštěvovali stánek více než poslouchali kapely. Vše jen podporoval příjemný personál, jak v obsluze, tak u vstupu do areálu, kde návštěvníci platili sto dvacet korun.

JAKUB JUREK