Před sálem už čeká několik desítek lidí a nedočkavě nakukují dovnitř. Návštěvníci koncertu jsou oblečení do společenských oděvů a vůně dámských parfémů se line přes celou chodbu. V sále je slyšet poslední zvuková zkouška.

Na zpěvácích není vidět žádná tréma, právě naopak, všichni se usmívají a z jejich dobré nálady je zřejmé, že se na vystoupení moc těší. „Do Bučovic jsme zavítali už poněkolikáté. Rádi tu vystupujeme. Je zde vždy úžasné publikum, takže i dnes se moc těšíme,“ říká s úsměvem na tváři jedna z účinkujících koncertu Petra Srbová.

Ilustrační foto.
Na jižní Moravu přichází sníh. První vločky lidé spatřili už v neděli

Zvuková zkouška už je u konce a zpěváci se odebírají do šatny, aby si oblékli své krásné oděvy. Mezitím už se sál plní návštěvníky a všichni nedočkavě pokukují po jevišti.

Ve chvíli, kdy v sále zhasnou světla, nastane ticho a představení začíná. Zpěváci se na jevišti střídají. „Každý z nás má několik písní z repertoáru světových muzikálů. Jde většinou o sólové písně či duety. Já zpívám například Fredy ty můj z muzikálu Pomáda,“ dodává Srbová. Diváci vystoupení pozorují se zatajeným dechem. Po každé písni se strhne velký potlesk.

Ilustrační foto
Tisícům Jihomoravanů propadnou řidičské průkazy

Na jevišti se střídá osm studentů muzikálového herectví divadelní fakulty JAMU v Brně a průvodní slovo má Jarmila Krátká. Posupně zaznívají písničky z muzikálů Bídníci, Kabaret, Hrabě Monte Christo, Pomáda, Mozart, Anna Kareninová, Carmen nebo Limonádový Joe. Když zaznívá poslední písnička, návštěvníci se snaží nasát ještě poslední chvíle té skvělé atmosféry, která se tu během večera vytvořila.

Poté přicházejí na jeviště všichni účinkující a strhuje se další aplaus. „Jsem nadšená. Účinkující byli úžasní. Měla jsem možnost zavzpomínat na muzikály, které mám tak ráda,“ říká divačka Daniela Vítková.

ZUZANA KONEČNÁ

Ilustrační foto.
Rozváží knížky až do pohodlí domova. Zájemci se můžou stále hlásit