„Postava, kterou ztvárňuji, holduje alkoholu. Jednoho dne ulehne a ostatní si myslí, že je lidově řečeno po něm. Ono to tak ale není. Musel jsem hodně cvičit, abych ji ztvárnil co nejlépe," přiblížil Navrátil.

Není to poprvé, kdy se herec známý například ze seriálu Bylo nás pět nebo filmu Sluneční stát přijede představit do Drnovic. „Loni jsme před tamní publikum předstoupili s hrou Blázinec v prvním poschodí. Diváci byli perfektní. A když jsou spokojení oni, hraje se velmi dobře. Takže se do Drnovic zase těším," svěřil se herec, který po studiu na JAMU začínal v Divadle na provázku v Brně.

Dezertéra z Volšan Navrátil ztvárňuje podle svých slov třetím rokem. „V žádném případě to není hra o práci. Pokud někdo váhá, jestli se přijít podívat, určitě doporučuji. A zejména těm, kteří mají těžkou hlavu, protože tady se jim odlehčí," lákal pražský aktér. Spolu s ním diváci na pódiu drnovického kulturního domu uvidí například Kamilu Špráchalovou.

Vstupenky na představení si zájemci můžou kupovat v předprodeji, a to v Turistickém informačním centru ve Vyškově nebo v drnovické trafice. „Ve Vyškově budou k dostání do pátku, v Drnovicích pak ještě v sobotu dopoledne. Prodaných je zatím asi osmdesát lístků. Jejich cena je dvě stě deset a dvě stě čtyřicet korun," uvedl drnovický místostarosta Jiří Dvořák, který předpokládá, že představení přiláká alespoň tolik diváků, jako loňská hra, již Divadelní společnost Julie Jurištové předvedla. „Lidé tehdy zaplnili asi dvě stě dvacet židlí, což byla poměrně dobrá návštěvnost," myslí si Dvořák.

Začátek představení je naplánovaný na sedmou hodinu večer.