„Jedná se o jinou verzi Noci na Karlštejně, kterou každý dobře zná z filmového zpracování, ke kterému složil hudbu legendární Karel Svoboda. Příběh je víceméně stejný, ale v této verzi se objevuje úplně jiná hudba, takže se de facto jedná o jiný muzikál," vysvětlil za ochotníky Jan Dvořák.

Jak dodal, má to výhodu třeba v tom, že nikdo nebude porovnávat zpěv drnovických ochotníků třeba s Waldemarem Matuškou. „Výjimečné pro nás bylo, že sobotní premiéru navštívili oba autoři této verze, kteří nám povolili ji nacvičit a sehrát," zmínil.

Filmy s Vaculíkem

Šlo o scénáristu Petra Markova, který napsal například scénář k filmu Jak utopit Dr. Mráčka. „A o skladatele Zdeňka Bartáka, jehož hudba je krásná. Stojí za filmy Jaroslava Soukupa, třeba za Discopříběhem. Aby se na vystoupení ochotníků dostavili samotní autoři, to se jen tak někomu nepoštěstí. Je to vyloženě čest. Posléze se navíc k našemu představení vyjádřili pochvalně," prohlásil Dvořák. Jednu noc na Karlštejně čekají ještě tři reprízy.

Ve středu je na programu představení pro školu, které je nicméně uzavřené. Lístky je ovšem možné získat ještě na vystoupení, které začíná v sobotu v sedm hodin večer. To samé platí pro pravděpodobně derniéru muzikálu, která je na programu 31. května, tedy příští neděli od pěti hodin.

Podle Dvořáka, který se kromě mnoha jiného stará třeba o tvorbu kulis, jež vyrábí doma v dílně, trvaly přípravy na představení šest měsíců. „Náš soubor se pro každý rok proměňuje. Letos nás vystupovalo dohromady třicet, snažíme se přitom dávat hodně prostoru mladým," poukázal Dvořák.