Při cestě přes náměstí Svobody zaujme jeho šedozelená fasáda na první pohled. Kontrast ve srovnání se sousedními domy, zejména památkově chráněným U Čtyř mamlasů, bije do očí. Jak by také ne, když architekti chtěli mít v paláci současný dům, který odpovídá své době. Udělali ale dobře. Čas postupuje neustále vpřed, proměňuje se prostředí okolo nás, místo starých staveb vznikají nové, moderní. Město tak postupně mění svou tvář. Že se změny dotýkají i jeho srdce v podobě náměstí Svobody, považuji za naprosto přirozené. Navíc když v sobě změna přináší eleganci, styl a jednoduchost, tím lépe.

Musíme si uvědomit, že Omega vznikla celá od základů, protože tam léta byla jen ostudná proluka. A žijeme v jednadvacátém století, postavit historický palác, byť s moderními technologiemi, proto vnímám jako cestu zpět do minulého či předminulého století.

Obchodní palác Omega na náměstí Svobody v Brně stojí patnáct let.
Palác Omega v Brně stojí už 15 let. Původní dům strhli, přetížil ho nábytek

Dovolím si jen jedinou výtku k Omeze při pohledu z náměstí. Pokud tam něco nepatří, je to jednoznačně zcela zbytečný nápis nad fasádou. Ten si měli odpustit. I přesto však palác slouží jako symbol doby rozhodně líp než jiná kontroverze z náměstí, a to orloj stojící přímo před ním.