Komu stačily dvě tři hodiny po práci, šup do auta a hurá třeba do Olešnice nebo na Vysočinu. Jasně, že to nejsou Alpy nebo alespoň Krkonoše. Ale pro rekreační lyžaře super. A hlavně pro děti, když člověk pominul víkendové návaly. V týdnu to byla na lyžích prostě paráda.

O sněhu, alespoň o tom umělém, si však můžeme zatím nechat jen zdát. A hodně dlouho. Předpověď počasí se pro příští dny totiž spíš hodí na blátivý březen než na Vánoce. Sněžná děla jsou tak na jihu Moravy zatím mimo provoz. Bohužel v posledních letech i několik mrazivých dní za sebou je už skoro zázrak.

Lyžařské vleky v regionu zatím stojí. Provozovatelé čekají na mráz. Na snímku sjezdovka v Hodoníně u Kunštátu.
Zima? Spíš podzim. Sjezdovky na Blanensku stojí, čeká se na mráz

Do toho nekončící epidemie koronaviru, která utlumila prakticky všechna sportoviště a na dobré náladě nepřidá. Co s tím? Hrát s kartami co máme. Každá procházka za jakéhokoliv počasí kousek od domu nebo výběh do lesa se počítá. Hlavně pohyb, nebát se a zkoušet nové věci. Že člověk může vypadat směšně s holemi při nordic walking ve třiceti, čtyřiceti? Kdepak! Se Severskou chůzí se dá začít opravdu v každém věku. Tělu a hlavně psychice to báječně prospěje. Jen začít.

Nejdůležitější je v těchto nelehkých dnech neztrácet dobrou náladu. A nepropadnout se do konzumního bahna na trase supermaket lednice gauč u televizoru supermarket. Hurá na čerstvý vzduch!