V brněnské přehradě se topil muž. Učil se klouzat na paddleboardu. Neodradil ho ani fakt, že neumí plavat. Měl z pekla štěstí, blízko totiž právě trénovali strážníci záchranu tonoucího. Posádka člunu ho zahlédla a vytáhla na palubu. Na sociálních sítích se o tom horlivě diskutovalo. „Piloti také neumí létat,“ zaznělo.

Argument, který oceňuje, že člověk se má pustit do čehokoliv, co je mu milé. Navzdory úskalím. Myšlenka na pomyslnou, v tomto případě skutečnou, záchrannou vestu, je však na místě. I piloti mají padák.

O zarputilosti je také příběh návratu Slovanské epopeje do Moravského Krumlova. Emotivní fotografie usmívajícího se starosty Tomáše Třetiny před budovou pražského magistrátu s vítězným glejtem, který stvrzuje návrat díla Alfonse Muchy na jižní Moravu, vehnala mnohým do očí slzy. Krůpěje štěstí, na rozdíl od těch před deseti lety, když o ‚své dítě‘ Krumlovští přišli. Také za tímto úspěchem stojí odhodlání, ale i rozvážnost a odolnost k překážkám.

Slovenský bojovník Martin Buday získal titul v těžké váze organizace Oktagon MMA.
Oktagon se loučil s Brnem. Buday knokautoval Mindu a získal pás těžké váhy

Silný lidský příběh skrývají i obdivovaná levandulová pole ve Starovičkách na Břeclavsku, kam v těchto dnech míří davy romantiků. Krásu Provence pod Pálavou mohou obdivovat díky Stanislavu Bízovi. Klukovi, který měl s životem jiné plány, když ale po úrazu skončil na vozíku, nevzdal to. Naplno, ale s rozmyslem, si začal plnit jiný sen. A dokázal se o něj podělit s ostatními. Co příběhy spojuje? Velká míra odhodlání, která žene nadšence vzhůru. Pro případ strmé jízdy dolů, se ale hodí mít připravený padák.