„Po sedmé hodině ranní a mezi půl osmou jsme přijali informace hned o devíti nehodách. Všechny byly způsobené aktuálními povětrnostními podmínkami,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Ta zároveň vyzvala řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Záchranné a vyprošťovací práce v tuto chvíli probíhají v obcích Těšetice a Suchohrdly na Znojemsku, kde havarovalo před osmou hodinou ranní jedno osobní auto. Obdobná je situace i na Vyškovsku na 215 kilometru dálnice D1 u Rousínova, kde skončilo osobní auto v příkopu.

Kvůli dešti a teplotám těsně pod bodem mrazu vyjely v sobotu ráno do ulic posypové vozy Brněnských komunikací. „Aktuálně je jich v terénu všech jednadvacet,“ sdělil provozní ředitel Jan Klištinec.

Zejména na výše položených místech Brna podle něj hrozí nebezpečí smyku. „Upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy,“ poznamenal.

V pohotovosti jsou také záchranáři. „K dopravním nehodám a pádům na chodnících v souvislosti s ledovkou vyrážíme už od časného rána,“ potvrdila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Splášené koňské spřežení táhnoucí sáně s Mikulášem, čertem a anděly málem přejelo dívku.
VIDEO: Sáně s Mikulášem málem přejely dívku. Koňské spřežení vyplašil ohňostroj