Přesně tak začalo ve Vyškově středeční taktické cvičení s cílem zjistit, jak funguje systém spolupráce složek při zásahu. „Všichni organizátoři cvičení i cvičící odvedli profesionální práci spojenou s maximálním nasazením po celou dobu cvičení. Tradičně velmi dobrá byla spolupráce s pracovníky krajské hygienické stanice," okomentoval za hasiče ředitel územního odboru Vyškov Václav Kovář.

Na závěr cvičení se ve vyškovské stanici konalo prvotní vyhodnocení ze strany všech zúčastněných složek. „Definovali jsme několik oblastí, na které se zaměří další společné výcviky a cvičení s cílem zdokonalit už velmi funkční systém spolupráce na místě zásahu. Jednou z oblastí je například praktické zapojení příslušníků policie a zástupce města, kde se bude příští nácvik odehrávat," přiblížil Kovář.

Co se týká středečního cvičení, bylo podle něj přizpůsobené prostorovým možnostem vyškovské stanice a nebyly do něj zapojené všechny plánované technické prostředky. „Přesto byly důkladně prověřené zásadní prvky činností a součinnosti při řešení tak složitého zásahu," uzavřel Kovář.