„Muž jel ve směru od Slavkova u Brna na Šaratice, na přímém úseku začal objíždět zaparkované osobní auto Škoda Fabia a dostal smyk. Nejprve poškodil zaparkované auto, pak ještě s cisternou vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do kamenné zídky rodinného domu, v níž byly přípojky elektřiny a plynu," informovala o nehodě mluvčí vyškovských policistů Iva Šebková.

Silnici museli kvůli vyprošťování cisterny policisté na čas uzavřít. Při havárii nakonec k úniku plynu nedošlo, přesto se celková škoda vyšplhala na asi sto padesát tisíc korun. „Dechová zkouška u řidiče nepotvrdila, že by před jízdou pil alkohol," doplnila mluvčí.

Řidič cisterny nebyl v pondělí dopoledne na Vyškovsku jediný, komu dělalo sněžení problémy. Zejména kamiony nemohly vyjet kopec na silnici I/50 mezi Slavkovem u Brna a Holubicemi, hustý provoz z důvodu sněžení silničáři hlásili také na dálnici D1 ve směru na Brno.

Dvě osobní auta pak bourala v Kroměřížské ulici ve Vyškově. Kolize nedaleko čerpací stanice se obešla bez zranění.

Silnice regionu celé dopoledne pokrýval rozbředlý sníh po chemickém ošetření, na silnicích vyšších tříd ležela ujetá vrstva sněhu krytá posypem.