„Auto havarovalo na cestě mezi Nesovicemi a Brankovicemi. Šofér a jeden ze spolujezdců, který jel nepřipoutaný, vyvázli se zraněními. Připoutaný nebyl ani mladík sedící na zadním sedadle, který nehodu nepřežil," popsala vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová. Podle výsledků testů řidič před jízdou nepil alkohol ani neužil drogy.

Jak upřesnila Kropáčková, řidič měl lehce poraněnou nohu a skončil ve vyškovské nemocnici. „Spolujezdce pak kolegové přepravili se středně těžkým zraněním nohy na urgentní příjem bohunické nemocnice," dodala mluvčí záchranářů.

Silnice byla po dobu šetření uzavřená. V místě asistovali hasiči, kteří se mimo jiné do příjezdu zdravotnické záchranné služby snažili sedmnáctiletého mladíka oživit. „Také jsme pomohli při transportu jednoho ze zraněných do sanitky a poskytovali jsme účastníkům nehody posttraumatickou péči," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský s tím, že zásah jeho kolegové ukončili zhruba ve tři hodiny ráno.

Tragická nehoda se na Vyškovsku stala už ve středu. Na silnici mezi Pustiměří a Zelenou Horou se srazilo osobní auto a linkový autobus. Zemřel řidič Felicie.

Čtěte také: Po nehodě zůstal v hořícím autě zaklíněný řidič. I přes snahu záchranářů zemřel

Mladík řídil s téměř 2,8 promile. Naboural do auta

Při další nehodě v regionu hrál roli alkohol. Mladému řidiči projíždějícímu Křižanovicemi u Vyškova se vymstilo, že v noci na pátek popíjel s kamarády a pak usedl za volant. V časných ranních hodinách ve vesnici s autem narazil do zaparkovaného for­du. Podle policistů měl štěstí, z nehody vyvázl bez zranění.

Jeho majitel přivolal policisty. „Kolegové šoférovi dechovou zkouškou naměřili bezmála 2,8 promile alkoholu, což také odhalilo příčinu jeho nekoordinované jízdy," sdělila vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová. Nezodpovědný řidič se i tak bude ze svého činu ještě zodpovídat. „Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala mluvčí.