Podle policistů v nemocnici bohužel zemřel i šestiletý chlapec, kterého společně se sedmatřicetiletým otcem převezla z místa nehody do brněnské nemocnice sanitka. Dítě bylo v kritickém stavu. I zranění otce jsou velmi vážná.

Nehodu na místě nepřežila devětadvacetiletá matka a tříletá holčička. Tu se ještě záchranářům na místě podařilo oživit, nicméně po chvíli zemřela. „V dodávce cestoval jeden muž, který skončil se zraněním a byl převezen do nemocnice. Nebylo nutné ho vyprošťovat, zato tři zraněné v osobním autě jsme vyprostit museli," popsal mluvčí brněnských hasičů Jaroslav Mikoška.

Kvůli vrtulníku, který původně přiletěl odvézt zraněné, ale nakonec odlétal prázdný, policisté uzavřeli silnici. „Předpokládáme, že uzavírka potrvá delší dobu, v řádech desítek minut, možná hodin," zhodnotil Mikoška. Tragédii totiž musí ještě vyšetřit policie.

Nehoda s takovými následky podle něj nemá za poslední dobu na Brněnsku obdoby. „Nepamatuji si, že bychom tu v posledních týdnech měli takto závažnou dopravní nehodu," zakončil Mikoška. Řidič dodávky se dokázal i přes zranění podrobit dechové zkoušce. Ta potvrdila, že před jízdou alkohol nepil.

MONIKA KRYLOVÁ