„Systémem eCall z havarovaného vozu a tísňovým voláním jsme obdrželi informaci o nehodě na silnici I/50. Naše operační středisko na místo vyslalo jednotky profesionálních hasičů ze Slavkova u Brna a Bučovic. Dorazily během šesti minut na místo a ihned po příjezdu resuscitovali ve spolupráci se záchrannou službou řidiče jednoho z vozidel a současně zahájili jeho vyprošťování pomocí hydraulických nástrojů. Přes veškeré nasazení však svým zraněním podlehl,“ sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Po nehodě, která se stala v pátek odpoledne kolem půl páté hodiny, na místo letěli záchranáři. „Naše operační středisko tam vyslalo vrtulník, dvě pozemní posádky, jednu lékařskou a jednu záchranářskou a také inspektora provozu,“ přiblížila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.Zdravotníci ošetřili čtyři pacienty. „Utrpěli lehká až středně těžká zranění. Po ošetření jsme je převezli do dvou nemocnic k další péči, do vyškovské a do fakultní v Brně,“ sdělila mluvčí záchranářů.

Student čtvrtého ročníku oboru Zdravotnický asistent na Gymnáziu a Střední odborné škole zdravotnické a ekonomické Vyškov Lukáš Procházka.
Žena na Vyškovsku porodila přímo na ulici, pomáhal jí středoškolák

Okolnosti nehody s tragickými následky na místě vyšetřovali policisté. „Pětasedmdesátiletý řidič osobního automobilu Jeep přejel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl se dvěma osobními automobily. Řidička dalšího auta ve snaze odvrátit srážku skončila v příkopu,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vytížená silnice I/50 na tahu mezi Brnem a Uherským Hradištěm byla mezi obcemi Hodějice a Křižanovice uzavřená. „Na objízdných trasách přes okolní obce po silnicích nižších tříd docházelo k výrazným dopravním komplikacím,“ doplnil mluvčí policie.