„Osobní auto předjíždělo kamion. V době, kdy bylo v levém pruhu, došlo ke střetu. Proč a za jakých okolností, to v současnosti zjišťujeme," popsal policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že je potřeba udělat například znalecký posudek.

Nehoda si vyžádala smrt spolujezdce z osobního auta. „Pacient utrpěl zranění neslučitelná se životem. Nezbylo, než na místě konstatovat smrt. Řidič auta byl převezený do nemocnice," informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Dálnice byla na pět hodin uzavřená, v místě byla stanovená objízdná trasa. „Uzavírka trvala asi do dvou hodin odpoledne. Po dobu jejího trvání jsme odkláněli provoz na 236. kilometru dálnice na Ivanovice na Hané a Vyškov. Auta zpět na dálnici vyjížděly na 230. kilometru. Na objízdných trasách jsme řídili provoz, který byl plynulý," uvedl Šváb s tím, že bezprostředně za nehodou zůstalo několik desítek aut, která se pod policejním dohledem otočila a dálnici opustila.

V místě zasahovali i hasiči. „Nikoho jsme nemuseli vyprošťovat. Nehodu jsme zajistili, udělali protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny. Následně jsme odjeli na základnu, na místě zůstali kolegové ze sousedního zlínského kraje," sdělil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.