Řidič v úseku mezi Nesovicemi a Nevojicemi podle ní přejel nečekaně do protisměru, kde se srazil se slovenským kamionem, který jel od Nevojic. Do fabie, která byla po nárazu odhozená zpátky do jízdního pruhu, pak ještě zezadu narazilo osobní auto značky BMW. „Jeho řidič, mladý muž, utrpěl středně těžká poranění, po nehodě byl při vědomí. Zdravotníci jej na místě ošetřili a vrtulníkem ho transportovali do brněnského traumacentra," informovala mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

Posádka Škody Fabie nehodu nepřežila. „Oba její členové utrpěli zranění neslučitelná se životem. Šoférovi kamionu se nic nestalo," řekla mluvčí.

Oživování nepomohlo

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Spolupracovaly s kolegy ze Zlínského kraje. „Naše resuscitace u obou členů posádky osobního auta byla neúspěšná. Lékař po příjezdu už pouze konstatoval smrt. Auta jsme zajistili proti vzniku požáru," uvedl mluvčí krajských hasičů David Jirouš.

Silnice byla uzavřená několik hodin. Čekat tak musel třeba rumunský řidič kamionu Soporan Sergiu. „Mířím do Německa. Vykouřil jsem už několik cigaret, bohužel musím čekat, těžko bych se s kamionem otočil. Je to ale hrozné. Byly tu dvě sanitky, na louce přistával vrtulník," pokrčil rameny cizinec.

Z kola musel sesednout také cyklista Libor Procházka z Brna. „Mířím kousek za Nesovice. Je to tragédie, motor z auta vyletěl úplně ven," řekl muž.

Na objízdné trase byl provoz plynulý.