„To ho ovšem nezastavilo. Pokračoval v jízdě na silnici I/50 směrem na Slavkov u Brna a poté sjel na Křižanovice," nastínila mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová. Jeho jízdu ukončilo až nabourání do protijedoucího auta. Nehoda se stala za křižovatkou silnice I/50 s vedlejší cestou vedoucí do vesnice před železničním přejezdem.

Mladý řidič peugeotu nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě a narazil do octavie jedoucí po hlavní silnici. „Jeho auto skončilo v příkopu. Po srážce se dal na útěk. Slavkovští policisté ho zanedlouho vypátrali v Hodějicích," přiblížila Musilová s tím, že čtyřiadvacetiletému muži naměřili 1,86 promile alkoholu.

Pozitivní měl i test na drogy, konkrétně na pervitin. „V evidencích jsme také zjistili, že nikdy nevlastnil řidičák," upozornila Musilová. Nehoda se obešla bez zranění. Předběžná škoda byla vyčíslená na sto třicet tisíc korun. Případem se zabývají vyškovští dopravní policisté. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.