Čtyřiašedesátiletý muž poté rozlil v prostoru čerpací stanice benzín a pokoušel se ho zapálit. „To se mu povedlo až o kus dál na příjezdové cestě. Nasedl do auta a odjel směrem na Brno. Obsluze stanice se podařilo oheň rychle uhasit,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pumpař se muži snažil v založení požáru zabránit. „Křičel ať odsud vypadnu, že to tady vyhodí do povětří. Kdybych zde nebyl a nesnažil se mu v tom zabránit, určitě by benzínku podpálil,“ řekl na místě Blanenskému deníku Rovnost zaměstnanec benzínky, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Policisté použili paralyzér

Drama však zdaleka nekončilo. Prchající žhář totiž o několik minut později předjížděl kolonu aut před Lipůvkou. Při riskantním manévru naboural tři cizí auta. Škoda byla bezmála dvě stě tisíc korun.

Z místa nehody se pokoušel utéct. „Řidiči nabouraných aut se ho snažili zadržet. Při útěku vnikl na pozemek jednoho z rodinných domků a policejní hlídku později ohrožoval tyčí. Ta musela použít elektricky paralyzér,“ dodal k zásahu Malášek.

Test na drogy zjistil, že zadržený byl pod vlivem tvrdých drog. Pervitinu a kokainu. „Muž skončil v policejní cele. Je podezřelý z obecního ohrožení, porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě. Policisté podají návrh na vzetí do vazby,“ upřesnil Malášek.

Ilustrační foto
Řidiči jezdí jednosměrkou v Adamově rychle, ohrožují i malé děti