Na sobotní večer si připravili smělý plán. S výhodou domácí palubovky přelstít jednoho ze žhavých favoritů východní skupiny druhé futsalové ligy, který disponuje hned čtyřmi reprezentanty mládežnických výběrů. Nesplnili ho. „Bohužel rozhodly naše individuální chyby a zaspaný první poločas," shrnul po zápase kouč Tomáš Galia.

Toho obvykle v ligových bitvách Vyškovských najdete přímo na hřišti, ale tentokrát zůstal kvůli čtyřem žlutým kartám „jen" na lavičce. „Je to trochu zvláštní pocit, chtěli byste pomoci, a nemůžete. My dnes chtěli navázat na skvělý taktický výkon z minulého týdne ve Vítkovicích, a právě po taktické stránce to dnes nevyšlo. Mrzí mě to, určitě jsme mohli mít aspoň bod," smutnil.

K němu měli jeho svěřenci nejblíže v sedmadvacáté minutě, kdy jen pár vteřin po vyškovském snížení na 2:3 zakončoval nádhernou souhru tří hráčů na jeden dotek kanonýr Ševčík. V pádu ovšem míč nedokázal dokonale usměrnit a ten jen lízl vzdálenější tyč.

Právě tento okamžik hosté zpětně označili za zlomový. „Kdyby to tam spadlo, nevypadalo by to s námi vůbec dobře. Vyškov by najednou byl úplně jiný a my máme mladý tým, zapracovala by nervozita," pověděl hostující lodivod Jiří Gnida.

Ale pojďme od začátku. První poločas patřil více méně Jeseníku. Domácí Martin Petlach a Lukeštík sice rozezvučeli postupně břevno, ale gólově se prosazovali hlavně hosté. Na jejich první úder z dorážky zblokovaného trestného kopu sice amoři díky Lukeštíkově průniku a Ševčíkově pohotovosti bleskově odpověděli, ale pak už tahali za kratší konec provazu.

Hrubku Pally při zbytečné kličce na vlastní polovině využili hosté k akci s přesným zakončením Macury, v polovině prvního dějství Daniel Forró ukličkoval sám sebe a založil tak smrtící brejk soupeře s gólovým příspěvkem Kazára. „Velké hrubky, za které nás potrestali. Tohle by se nemělo stávat ani v krajském přeboru. Obecně nám v prvním poločase chybělo větší nasazení. Pak když prohráváte o dvě branky a proti sobě máte tým, co umí bránit, tak se z toho velmi těžko dostává," litoval Galia.

Vytvořili si tlak

Přesto se o to amoři po změně stran vytrvale pokoušeli. Úporně dobývali jesenickou defenzivu dlouhými, téměř házenkářskými kombinacemi. Jiskřičku naděje zažehl Ševčík, kterého ideálně našel Palla. O následné další tutovce Ševčíka před prázdnou bránou už byla řeč. „Kdybychom srovnali, tak věřím tomu, že jsme je nakonec udolali. Asi by to vypadalo úplně jinak, ale zase nechci říct, že to bylo jen o tomhle momentu. To ne, srážely nás naše vlastní chyby. A když Jeseník znovu odskočil, už si to pohlídal," podotkl prezident vyškovského klubu Antonín Petlach.

Ví, o čem mluví. V závěru přidal uvolněný soupeř ještě další dva přesné zásahy a na porážce Vyškovských už nic nemohla změnit ani trefa Tichého z poslední minuty. Jen upravila konečné skóre na 3:6. „Prostě nás přetlačili a my dohrávali bez zraněných hráčů. To ten konec hodně poznamenalo," prohlásil Petlach.

Vyškov – Jeseník 3:6

Poločas: 1:3.

Branky: 4., 27. Ševčík, 40. Tichý – 7., 39. Macura, 11., 34. Kazár, 4. Vavrač, 38. Plhák.

Střely na branku: 23:26. Fauly: 7:7. Žluté karty: Lukeštík, Palla, Král – Vavrač, Kazár.

SK Amor Vyškov: Karabina – Tichý, D. Forró, Lukeštík, Palla, M. Petlach, Ševčík, Král, A. Forró.

AC Gamaspol Jeseník: Till – Krohmer, Macura, Reinelt, Kazár, Plhák, Schneider, Vavrač.