Vždy jde o sportovce, kteří hájí barvy některého z klubů vyškovského okresu, nebo mají na Vyškovsku trvalé bydliště. Nyní můžete vybrat nejlepší výkon v měsících březnu a dubnu. Podpořit svého favorita můžete už teď nebo až do úterý 28. května 2013 včetně na www.vyskovskydenik.cz. Vítěze pozveme do redakce k online rozhovoru, v němž se ho můžete zeptat na cokoli, co vás zajímá o něm, anebo jeho sportu.

Hlasovat můžete na webové stránce Vyškovského deníku Rovnosti www.vyskovskydenik.cz už teď nebo až do úterý 28. května 2013 včetně. Na stejném místě můžete také sledovat průběžné pořadí. Konečné výsledky a dojmy sportovce s největším počtem hlasů se dozvíte ve Vyškovských novinách v pátek 31. května, kde bude také uveden přesný termín online rozhovoru s autorem Hvězdného výkonu Vyškovska za březen a duben.

NOMINACE:

MICHAELA DRABÁLKOVÁ

Na „amazonku", která umí udělat dřep se skoro stopadesátiki­logramovou činkou na ramenou, vůbec nevypadá. Otničanka závodící v silovém trojboji, dašími disciplínami jsou tlak v lehu a mrtvý tah, si hned ze svého prvního mistrovství republiky v Kuřimi přivezla stříbrnou medaili. Konečný výkon je obdivuhodný, celkově 320 kilogramů. A právě za dřep ve své kategorii do 63 kg ještě brala „malou" zlatou medaili. Přesně za 135 zvednutých kilogramů. Michaela je členkou klubu v Nymburku a tomuto sportu se věnuje pouze půl roku. V příští sezoně by se ráda probojovala na mistrovství Evropy.

MIROSLAV HANÁK

Celou loňskou sezonu obětoval doléčení utrženého úponu bicepsu pravé ruky a ladění formy na letošní rok. Březnové mistrovské závody ukázaly, že udělal dobře, když návrat na soutěžní pódia sportovní kulturistiky neuspěchal. Závodník sportovního klubu Bestfitness Žďár nad Sázavou Miroslav Hanák obsadil na mistrovství Moravy a Slezska i mistrovství České republiky shodně druhá místa v kategorii do 82,5 kilogramu. Občan Letonic, který trénuje v bučovickém fitnesscentru, jako vicemistr republiky začátkem května reprezentoval na mistrovství Evropy v moldavské Kišiněvi, kde skončil dvanáctý.

ONDŘEJ HOŠEK

Největší jihomoravský talent závodního karambolového kulečníku je z Křenovic a sportovně prožívá nejlepší rok své kariéry. Na jeho začátku získal první domácí mistrovský titul v nejtěžší disciplíně trojbandu. Začátkem dubna na něj navázal svým druhým titulem mistra Evropy. České družstvo pod hlavičkou jeho mateřského klubu BC Ponětovice obhájilo v Brandenburgu titul z loňského roku. Ondřej k němu přispěl dvěma vítězstvími a jednou remízou, přičemž ve finále proti nizozemskému BV Horna deklasoval svého soupeře van Ettena 300:15, když celou partii uhrál skvělým výkonem na pouhé čtyři náběhy.

IVANA KRÁLÍKOVÁ

Dědická judistka i letos vládne Evropě ve své věkové kategorii masters. V březnu obhájila své loňské prvenství na otevřeném mistrovství Německa v kategorii NE-WAZA a v OPEN kategorii byla druhá. A hned nato přidala maďarský absolutní titul a v dubnu přivezla „jen" bronz ze slovenského otevřeného šampionátu. V tomto období byla vyhlášena vítězkou Středoevropského poháru masters za rok 2012. Sem se započítávají umístění v pěti evropských mistrovstvích: Česka, Slovenska, Maďarska, Polska a Rakouska. Ivana svoji věkovou kategorii s přehledem vyhrála. V červnu ji čeká mistrovství Evropy ve Francii.

JAN OSOLSOBĚ

Zlatou, stříbrnou i bronzovou medaili si z letošních mistrovství republiky přivezl běžecký talent AHA Vyškov. V jablonecké hale se koncem března stal mistrem ČR starších žáků v běhu na 3000 metrů a na poloviční trati byl druhý. A medaile bral především za skvělé výkony. Tři kilometry uběhl za 9:46,63 min. a patnáctistovku za 4:28,71. Mladík z Lulče pak v dubnu potvrdil svoji běžeckou všestrannost na domácím šampionátu v krosu, který hostily Střelské Hoštice v Podšumaví a žáci běželi 3075 metrů. Na rozdíl od svých soupeřů nastoupil do závodu bez speciální přípravy, ale přesto si doběhl pro bronzovou medaili.