Jasnou početní převahu Amoru na střídačce nebrali Blanenští vážně. Nevadilo jim ani, že nepřivezli nejblyštivější hvězdy svého kádru, mistry světa v malém fotbalu Jana Koudelku a Ondřeje Paděru a nejvyšší fotbalovou soutěží prověřeného Františka Schneidera.

V čase 1.05 a o patnáct vteřin později jejich čerstvá posila z Helasu Brno Martin Švihálek dala jasně najevo, kdo bude na hřišti pánem. Do přestávky přidali hosté ještě další tři góly a stav 0:5 bohužel vystihoval i herní rozdíl. „Ano, bylo to na ručník. Proto jsem v poločase klukům zdůrazňoval, že jim musíme víc chodit do těla, víc na ně tlačit. A ono to deset minut vycházelo,“ řekl trenér Amoru Josef Lička starší.

V prvním poločase Blanenští v podstatě drželi míč a rychlými kombinacemi se dostávali za obranu evidentně s respektem hrajícího domácího týmu. Na Ličkovu změnu taktiky ovšem nereagovali. „Druhou půlku by se o nic nehrálo, tak jsme to trochu zdramatizovali. (úsměv) Ale vážně. My neumíme hrát jednoduše, tak si to potřebujeme sami zkomplikovat. Asi jsme si podvědomě mysleli, že to půjde samo a nechytili jsme začátek. Naštěstí se nám to podařilo napravit,“ komentoval režisér hry hostů David Bednář.

Trenér Petr Gamba.
Trenéra bučovických fotbalistů Gambu těší, že hráči si sami řekli o soustředění

Rozjetý domácí tým během deseti minut srovnal skóre a šestý gól visel ve vzduchu. Pokud by si například Petr Gregor dokázal zpracovat výhoz brankáře Jana Kotulána a dal na 6:5, měli by hosté s otáčením skóre určitě mimořádné problémy. Jenže to byl právě Bednář, který ve 37. minutě přesnou střelou z dálky vrátil hostům vedení. A hlavě málem už ztracenou sebejistotu. „Za stavu 5:5 mně bylo hrozně a bál jsem se, že ztratíme jasně vyhraný zápas,“ přiznal po utkání lídr PRO-STATICu. „Bohužel oni mají hráče, kteří to dovedou sami rozhodnout,“ poznamenal Lička st.

Za minutu a půl po Bednářově gólu zakončil strojovou kombinaci hostující kapitán Vlastimil Bárta na 5:7 a definitivně tak vyřešil výsledkový otazník. „Pro mě je lepší prohrát deset nula, než takto, když srovnáte u 0:5 na 5:5. Oni už byli zatavení, měli strach o výsledek. V poločase jsme si řekli, že nemá cenu nic vymýšlet a prostě, že na ně musíme vlítnout, i kdybychom měli prohrát třeba těch 0:10. Po vyrovnání bylo jasné, že vyhraje ten, kdo dá šestou branku. Měli jsme šance, ale bohužel to byli oni. My jsme pak otevřeli hru a dostali ještě dva góly,“ litoval domácí kapitán David Lukeštík.

Amor Lazor Vyškov B - PRO-STATIC Blansko 5:8
Poločas: 0:5. Branky: 21. Lukeštík, 22. Surala, 27. a 28. Legner, 29. Král – 2. a 2. Švihálek, 8., 17. a 38. Bárta, 16. a 40. Krejčíř, 37. Bednář
Rozhodčí: Horváth, Šišma
Diváků: 50

Amor B: Kotulán – Legner, Gregor, Ohanyan, Král, Novák, Lukeštík, Surala, M. Lička, Gottvald
Trenér: Josef Lička st.

Blansko: Macháč – Bárta, Souček, Bednář, Krejčíř, Švihálek