Čtenáři Vyškovského deníku Rovnost nedávno zvolený sportovní sympaťák za rok 2015 skončil v nové vítkovické hale v závodě na 1 500 metrů na výborném šestém místě. Navíc v osobním rekordu. „S umístěním i výsledným časem jsem velice spokojený. Je to můj zatím nejlepší výsledek v hale. Dosud jsem byl nejlépe osmý na osmistovce. Také je to tak trochu satisfakce za loňský rok, kdy jsem sice byl před mistrovstvím ve velmi dobré formě, ale nakonec jsem pro nemoc nestartoval," radoval se současný nejlepší vyškovský atlet.

Závod měl i bez nejlepšího českého mílaře Jakuba Holuši vynikající úroveň a vítězný Filip Sasínek z Hodonína časem 3:41.45 min. vytvořil rekord šampionátu. Stříbrnou medaili získal Petr Vitner z Nového Města na Moravě (3:48.99) a bronz Josef Šimsa z Dukly Praha (3:54.26). „Jirka trénuje v naprosto amatérských podmínkách a je neuvěřitelné, jak dokáže konkurovat profesionálním závodníkům. Určitě k tomu přispělo i to, že se mistrovství konalo právě v Ostravě. Podmínky i zázemí jsou tu pro závodníky i diváky opravdu špičkové a ruku v ruce s tím šly nahoru i výkony," chválil šéf AHA Jiří Hajzler.

Seriál českých mistrovských závodů završí o příštím víkendu šampionát žactva v pražské Stromovce, opět s účastí reprezentantů AHA. Jiřího Němečka ovšem teď čeká trochu klidnější období. „V nejbližší době žádné velké závody nepoběžím a budu se připravovat na letní sezonu. V ní bych si chtěl opět vyzkoušet extraligu družstev," dodal Němeček.