V Letohradu biatlonisté bojovali i s počasím. Úvodní rychlostní závod se běžel na rozmočené trati a v kopcovitém terénu, závod s hromadným startem počasí zpozdilo skoro o hodinu, protože na střelnici se snesla mlha, takže nebylo vidět na terče. V obou závodech doběhli Jan Haumer a Adam Wagner ve druhé desítce celkového pořadí, ale klubové vítězství zajistilo vyškovským dorostencům hlavně celkové čtvrté místo Haumera a Wagnerovo osmé. Členy družstva byli i bratři Vařekovi.

Z vyškovských biatlonistek si v Letohradu nejlépe vedla Monika Brettfeldová, která v prvním závodě měla jednu střeleckou chybu ze dvou položek a vybojovala páté místo. Dagmar Dvořáková skončila v závodě s hromadným startem sedmá. „Byl to od ní mimořádný výkon, protože celý týden před závodem bojovala s nachlazením. Pěkně střílela i Monika. Dorostenci měli střídavou střelbu, napříkald syn Jan vystřílel nulu na ležce, ale na stojce vyhořel. Ale zaslouží velké poděkovaní, pro Vyškov jako první v historii vyškovského biatlonu vybojovali vítězství v Českém poháru ve své kategorii," chválil výkony svěřenců trenér Vladimír Haumer.

Mezi dorostenkami skončila Dvořáková celkově druhá, Brettfeldová čtvrtá.

Český pohár v letním biatlonu
Letohrad – výsledky, rychlostní závod: 5. Monika Brettfeldová, 10. Dagmar Dvořáková, 15. Jan Haumer, 16. Adam Wagner. Závod s hromadným startem: 7. Dvořáková, 11. Brettfeldová, 14. Haumer, 15. Wagner.