Důvod sobotních porážek viděl předseda hostujícího oddílu Arnošt Šmerda v prohraných koncovkách setů. „Ve čtyřech setech byl stav 23:23, bohužel jsme ale závěry nezvládli. Soupeř má zkušenější hráče, kteří nás donutili k chybám. Po výkonnostní stránce šlo o maximálně vyrovnaný zápas, který měl prvoligovou úroveň,“ povídal.

ROZHODLY DROBNOSTI

Vyrovnanost obou klání potvrdil i předseda bučovického klubu Zbyněk Čížek. „Rozhodly drobnosti. V prvním zápase větší kvalita na nahrávce z naší strany. Ve druhém utkání fakt, že jsme měli na pozici libera Jiřího Benceho, který zachytil několik důležitých útoků a byl nejlepší hráč utkání,“ chválil domácího volejbalistu s extraligovými zkušenostmi.

Výsledky sobotních duelů podle Šmerdy rozhodly o vítězi druhé ligy. „Kdybychom jeden zápas vyhráli, můžeme bojovat o prvenství, takhle je ale prakticky rozhodnuto. Věřím, že do konce sezony uhrajeme ještě hodně bodů, ale pokud budou Bučovice v dalších utkáních hrát stejně jako doposud, budou první,“ uvažoval.

Předseda aktuálně prvního celku třetí nejvyšší domácí soutěže však krotí emoce. „Čekají nás zápasy ve Šlapanicích, což je neoblíbený soupeř v neoblíbené hale a navíc hrajeme v nezvyklém čase. Musím hráče připravit na to, že půjde o podobně těžké zápasy, jako s Holubicemi. Samozřejmě chceme prodloužit vítěznou sérii o další zápasy,“ uvedl.

VÍTĚZNÁ SÉRIE

Bučovice neprohrály už osmnáct střetnutí v řadě a vyrovnaly tak klubový rekord. „Osmnáctkrát v řadě jsme už jednou vyhráli, ale nikdy se nám to nepodařilo víckrát. Za posledních patnáct let si nepamatuju, že by někdo ve druhé lize dokázal dvacetkrát zvítězit. Pokud se nám to povede, může jít o hlavní klíč k vítězství v soutěži,“ dodal Čížek.

Volejbalisté Holubic boj o druholigové prvenství nevzdávají ani po poklesu na druhou příčku. „Do konce sezony zbývá ještě deset utkání. Přestože máme těžký los, chceme každý zápas vyhrát. Uvidíme, na jaké umístění to bude stačit,“ burcoval třicetiletý nahrávač Jan Písařík.

V následujícím kole zajíždějí Bučovice na hřiště šestých Šlapanic, Holubice pak přivítají na domácí palubovce čtvrtý Hlučín.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ