Začalo to v Olšanech, kde se běželo od startu Běhu Drahanskou vrchovinou na Kalečník a zpět. Trať měřila osm kilometrů a měla celkové převýšení 175 metrů.

„Stejně jako na jaře jsme museli začít opět něco dělat, aby se trénink zase trochu zkvalitnil a hlavně se všichni navzájem psychicky podpořili. Přece jen je něco jiného trénovat sám, než aspoň improvizovaně v nějaké partě,“ uvedl tehdy hlavní důvody vzniku tréninkového závodu autor nápadu a předseda klubu Zdeněk Smutný.

Pracovně test nazval Olšanská osmička. Startovalo se intervalově a začínali nejrychlejší běžci, aby se na trati nemohlo seběhnout více závodníků. Samozřejmě musela být dodržena veškerá vládní nařízení. V cíli byli první členka AK Drnovice Anežka Langhammerová a mezi muži host ze Šumperka Vojtěch Bednarský.

„Myslím, že test splnil svůj účel. Proběhli jsme se v přírodě, bylo hezky, takže předpokládám, že v tom budeme pokračovat,“ vyhodnotil akci Smutný.

Hoštická osmička
Muži: 1. Martin Skřivánek 36:15, 2. Lukáš Koudelka 41:21, 3. Josef Kunc (Orel Vyškov) 42:42.
Ženy:
1. Anežka Langhammerová 37:56, 2. Lenka Hrabovská 37:58, 3. Anička Halasová 41:51.

KBP 2020-2021

Muži: 1. Martin Skřivánek 856 bodů, 2. Petr Halas 734, 3. Milan Marek 732.
Ženy:1. Marie Hynštová 927, 2. Světlana Petříková 916, 3. Anežka Langhammerová 792.

Pro všeobecnou spokojenost tak na Olšany navázal druhý závodní test, za týden opět v Olšanech, pak další a tuto sobotu v Hošticích už desátý. A také už jako součást Koronavirového běžeckého poháru AK Drnovice. Pointa závodu ale zůstala stejná, výsledky a časy zajímaly závodníky až ve druhé řadě… Opět se samozřejmě dodržovala vládní omezení, včetně intervalového startu po dvou lidech.

„Zatím pořád nejsou a ještě asi delší dobu nebudou žádné oficiální závody vyjma nějakých improvizačních akcí. Pro nás je tedy lepší si zase uspořádat náš tradiční kondiční test. V Hošticích jsme běželi i devátý závod – Hoštickou desítku, ale tentokrát se běžela jiná trasa než minule. Připravil jsem jeden velký okruh v délce asi 8,3 km. Nazval jsem tuto trať Hoštická osmička a nebyla to tedy rovina, jak by mohli všichni čekat po Hoštické desítce. Večer v Hošticích nasněžilo, takže se po stezce trochu brodilo ve sněhu a navíc pod ním byly místy ledové koleje. Podmínky tak byly hodně náročné, ale podle mého i tento kvalitní trénink splnil účel. Sice se po sněhu moc rychle běžet nedalo, ale kolektivní trénink je pořád lepší než se někde trápit sám,“ zopakoval Smutný.

Starostka Drnovic Zuzana Hermanová.
Máme skutečně velké plány, říká starostka Drnovic Zuzana Hermanová

S tratí tentokrát zasněžené Hoštické osmičky si nejlépe poradili Martin Skřivánek a Anežka Langhammerová. Skřivánek běžel prakticky sólo závod. Langhammerová se také držela v čele, ale měla zdatnou soupeřku.

„Anežce zdatně sekundovala Lenka Hrabovská a v cíli mezi nimi byl jen minimální rozdíl. Obě holky jsou na tom fakt hodně dobře. Škoda, že nejsou závody,“ povzdech si Smutný, tentokrát jako trenér drnovických běžců.

Jedenáctý díl drnovického Koronavirového běžeckého poháru by měl proběhnout sobotu 23. ledna v Adamově jako Běh údolím Svitavy.

„Je tam krásná rovinatá trať podél řeky Svitavy, čtyři kilometry na hlavní cestu do Blanska a čtyři zpátky,“ naznačil šéf drnovických atletů.