Extraligovými hráči posílený záložní tým Volejbalu Brno porazil bučovické sokoly 3:0 a stejným poměrem vyhrál i celou semifinálovou sérii. O prvoligový titul a postup do baráže proti poslednímu týmu extraligy se Brňané utkají s frýdecko-místeckým Black Volley Beskydy. Ten stejným poměrem vyřadil MFF Praha.

Brňané chtěli sérii co nejdřív ukončit, Bučovice si o výsledku nějaké přehnané iluze nedělaly. Průběh souboje náladě o obou táborech nasvědčoval. V klasickém volejbalovém prostředí haly v Kounicově ulici domácí tým opanoval palubovku a zejména v prvních dvou setech byl jasně lepší.

Hostům dělal největší problémy smečovaný servis brněnských hráčů a sami jakoby postrádali i obvyklé sebevědomí. „Byl to reálný obrázek síly těchto dvou týmů. My jsme se snažili odvést maximální výkon, ale nestačilo to. Vyrovnanou partii jsme začali hrát až od třetího setu. Ale myslím si, že celkově se nemáme za co stydět,“ konstatoval po zápase trenér Bučovic Zbyněk Čížek.

„Oni jsou samozřejmě lépe trénovaní a to se muselo projevit. Byli ve všech věcech razantnější a v rozhodujících momentech to bylo hlavně o síle. My jsme hráli trochu ustrašeně. Ale já jsem si to tady užil. Hala je hodně volejbalová, hráči tohle prostředí mají rádi. Naposledy jsem tu hrál extraligu za Havířov někdy před pěti šesti roky,“ ani po porážce neztratil náladu zkušený kapitán sokolů Ivan Duda.

Tomáš Bábek a Robin Wagner v pevném kilometru.
Bábek si v pevném kilometru vytrpěl šesté místo, Wagner skončil devátý

Bučovice v utkání vedly jen dvakrát. Hned po prvním podání 1:0 a pak až ve třetím setu od stavu 17:16 po 22:21. Koncovku ale lépe zvládli zkušenější domácí. „Je vidět, že v domácím prostředí jsme o hodně silnější. Projevilo se to nejvíc na servisu. Dnes to byl pro nás nejlehčí zápas z celé série. Jen mě trochu mrzí nějaké drobné výpadky, ale daly se očekávat. Honíme dva zajíce a myšlenkami jsme možná i někde jinde. Jsem rád, že jsme sérii ukončili, protože pak bychom měli hodně našlapaný program,“ řekl trenér Brna Ondřej Marek, čímž naznačil, že skoro stejný tým bojuje v extralize o šesté místo.

Ani pro Bučovice první liga ještě nekončí. Za čtrnáct dnů (16. března) budou v domácí hale hrát o třetí místo s MFF Praha. Rozhodne jediné utkání. „My nemáme být proč smutní, chtěli jsme si dobře zahrát s kvalitním soupeřem a musím zdůraznit, že jsme nečekali, že na nás v Brně přijde přes šest set diváků. To je asi rekord první ligy. Soupeř byl v celé sérii lepší a zaslouženě postoupil. Teď si hlavně chceme odpočinout a pak se musíme dobře připravit na boj o bronz. Třetí místo je pro nás obrovská výzva a byli bychom asi zklamaní, kdybychom je neuhráli,“ netajil Čížek přání sokolů pro koncovku soutěže.

Volejbalisté Sokola Bučovice (modré dresy)  oba domácí zápasy semifinále I. ligy s Volejbalem Brno B prohráli - 2:3 a 1:3.
Volejbalisté Bučovic prohráli s posíleným Brnem oba domácí semifinálové zápasy

VOLEJBAL BRNO B – SOKOL BUČOVICE 3:0

Sety: 25:20, 25:14, 25:23. Stav série: 3:0.
Brno: Hrazdira, Pražák, Boula, Římal, Staněk, Lžičař - Truong, Jakubec, Licek, Handlíř, Pospíchal, Michna. Trenér: Ondřej Marek.
Bučovice: Neubauer, Duda, Mlčuch, Dítě, Katona, Nezdařil - Přikryl, Vašut, Paták, Auer, Šimko, Fučík, Tezzele, Spěvák. Trenér: Zbyněk Čížek.
Druhé semifinále: MFF Praha – Beskydy 1:3, stav série: 0:3.