Ivanovičtí hostili Orlovou, která se netají přáním vybojovat účast v play off, kam postoupí první dva celky tabulky, a na Rozvízu své ambice alespoň vítězstvím potvrdila. Průběh utkání už tak jednoznačný nebyl. Oba úvodní zápasy dvojic hosté vyhráli až ve třetích sadách a vždy nejtěsnějším poměrem 10:9. Za Ivanovice hráli Šamalík – Kábela a Gürtler – P. Deutsch. Do třetího setu dospěl i zápas první trojice a v rozhodujících momentech opět byli klidnější hosté. Čestný bod pak uhrála druhá trojka v sestavě Šamalík – Nováček – Kábela.

Po opět třísetové prohře třetí dvojice domácí odešli a zbylé dva zápasy již byly jednoznačné. „Chtěli jsme zlomit prokletí těch prohraných ‚devítek', ale zase se to nepovedlo. Proto jsme prohráli, ale musím uznat, že náš výkon nebyl tak dobrý, jak v minulém zápase v Holubicích," řekl k utkání kapitán týmu Tomáš Gürtler.

Ivanovické ovšem nemusí porážka nějak těžce mrzet. Hrající trenér Dušan Trnka již dříve avizoval, že klíčové pro jeho tým budou zápasy s celky z dolní poloviny tabulky. Se zřejmě nejlepším z nich SK Bělá se utkají v sobotu na jeho kurtu. Bez šancí na dobrý výsledek Ivanovičtí rozhodně nejsou. Na domácím hřišti s Bělou remizovali 5:5.

Bez Bubniaka …

Pod těžkou porážkou Holubic, které rovněž pošilhávají po play off, v ‚malém derby' v Prostějově, je podepsána zejména absence exmistra světa Petra Bubniaka, ale citelně chyběli i další členové základní sestavy Michal Šikl, Josef Hicl a Jaroslav Fronk. Všichni museli dát přednost pracovním povinnostem.

Rozjezd pozdější kruté porážce nenasvědčoval. První bod putoval do holubické „kapsy", když Žitňák se Šišmou přehráli domácí pár Soba – Procházka se střídajícím Ftáčníkem. Po druhém bodu pak sahala dvojice Konupka – Pacejka, jenže ve třetím setu za stavu 9:9 měla k dispozici útok, ale nezvládla jej a z vítězství se radovali Kaudy s Wiesnerem. „To byl zlomový moment celého zápasu. Mohli jsme jít do vedení 2:0 na zápasy a potom by ty trojice i celý zápas třeba vypadaly úplně jinak," posteskl si hrající vedoucí týmu Roman Dlabka.

Další zápasy už byly poměrně hladkou záležitostí prostějovských sokolů. Ti už neztratili ani set a jen v jednom případě došla sada do skóre 9:9. „Spokojeni nejsme, jeli jsme si alespoň pro bodík. Ale tak slabí, jak napovídá výsledek, jsme určitě nebyli. Dvojky zahrály dobře, ale chyběla nám trocha štěstíčka. Naopak musím uznat, že Prostějov nás přehrál hlavně ve trojicích, tam nám to vůbec nešlo," dodal Dlabka.

V sobotu hrají Holubičtí doma a do souboje na dálku o play off by měli přidat plný počet bodů. Přivítají poslední Vrdy, na jejichž bodovém kontě je stále nula.

II. liga

Rozvíz-Slovan Ivanovice na Hané – Slavia Orlová 1:6

Body: trojice Šamalík, Nováček, Kábela. Sestava: Gürtler, Trnka, Šamalík, Indra, Němec, Nováček, Kábela, P. Deutsch, Jičínský, M. Deutsch.

Sokol I Prostějov – R.U.M. Holubice 6:1

Body: dvojice Žitňák, Havránek. Sestava: Žitnák, Krejsek, Dlabka, Havránek, Konupka, Pacejka, Šišma.

Další výsledky: Vrdy – Čelákovice B 1:6, Třebíč – Bělá 5:5.

Tabulka:

1. Prostějov 9 8 1 0 53:19 17
2. Čelákov. B 9 7 0 2 48:28 14
3. Holubice 9 5 1 3 41:30 11
4. Orlová 9 5 1 3 39:36 11
5. Bělá 9 2 4 3 42:42 8
6. Třebíč 9 2 2 5 32:45 6
7. Ivanovice 9 2 1 6 27:45 5
8. Vrdy 9 0 0 9 17:54 0