Kloboučky se netají cílem postoupit do druhé ligy a v derby ambice jasně potvrdily. Zvítězily naprosto zaslouženě. „Cíl máme stanovený jasně. Chceme vybojovat právo postupu do druhé ligy. Pokud divizi skutečně vyhrajeme a budou finanční prostředky, a zatím to vypadá, že budou, tak půjdeme výš. Věřím, že se nám i podaří udržet mužstvo zhruba tak, jak vypadá dnes. Jeho základ je dlouhodobě stejný. Je naděje, že seženeme posily,“ ujistil o odvážných plánech prezident klubu Václav Konečný.

Favorit sice začal opatrně, zato však v prvních pěti minutách obě své gólové šance proměnil. Když pak z desetimetrových kopů trefil Ondřej Vintr tyčku a Lukáš Němec brankáře, začali zlobit i Vyškované a do poločasu udrželi hratelné skóre. „První půlka byla z naší strany hodně špatná, anebo minimálně průměrná. Ale pak jsme potvrdili kvalitu a první místo v tabulce,“ řekl po utkání trenér ve vyškovské hale v Purkyňově ulici tentokrát domácích Klobouček Ladislav Štrublík.

V utkání krajské hokejové ligy na zimním stadionu ve Vyškově porazil domácí Sokol Březina Lvi Břeclav 7:5.
Sokoli zkrotili lvy. V zápase o šest bodů hokejisté Březiny porazili Břeclav

Definitivní nadvládu jeho týmu potvrdily ve čtvrté minutě druhého poločasu dva slepené góly Jana Ševčíka a Marka Vintra. Škoda, že pak futsal z palubovky trochu odešel a s malou nadsázkou je možné říct, že diváci viděli více trestných desetimetrových kopů než pohledných akcí. „S výsledkem jsem samozřejmě spokojený, ale s hrou vůbec. Dnes to nebyl náš výkon. Nenavázali jsme na zápas s Tangem Hodonín, po kterém jsem kluky chválil. My máme hru založenou na důsledném napadání soupeře, ale pokud máme brzy víc faulů, tak od tohoto způsobu musíme ustoupit. Dnes jsme v desáté minutě měli pět faulů, takže jsme v napadání ubrali a soupeř hru vyrovnal. Kopalo se hodně desítek a myslím si, že některé se pískat nemusely. Na obou stranách,“ dodal k hodnocení Štrublík.

Derby nebylo nějak výjimečně tvrdé nebo emočně vypjaté a lze souhlasit, že některé zákroky sudí posuzovali velmi úzkostlivě. Navíc herní převaha lídra tabulky byla velmi zřejmá. „Byl to fofr a my jsme moc nestíhali. Oni mají výborný mančaft, to je druholigová úroveň. Všichni jsou individuálně dobří, na balonu jsou velmi rychlí, mají secvičené signály. Jako tým jsou opravdu o třídu lepší než my. V naší současné formě jsme neměli žádnou šanci. Abychom uhráli solidní výsledek, museli bychom podat nadstandardní výkon a ještě by se k nám muselo přiklonit sportovní štěstíčko,“ uznal kvalitu soupeře klíčový hráč Vyškova s prvoligovou minulostí Jan Pánek.

Podzimní část futsalové divize bude gradovat tím nejlepším možným způsobem. V sobotu čeká Kloboučky těžký soupeř v Brně s pátým týmem tabulky Kalábkem a v pátek večer 14. prosince „finále“ v Blansku. Tento zápas odstartuje druhou polovinu soutěže.

FK Kloboučky – Brikety-pelety Štěpán Vyškov 9:4Poločas: 4:2. Branky: M. Vintr 4, Jeřábek 2, O. Nový, Ševčík, Němec - M. Jakeš 2, Šoupal, vlastní (O. Vintr). Rozhodčí: Smutný, Vala. ŽK: Jeřábek, Němec - Vondřich, Suchánek, Šoupal. ČK: 24. Šoupal. Diváků: 120.
Kloboučky: Buriánek - O. Nový, Handlíř, Jeřábek, Koudelka, Němec, O. Vintr, M. Vintr, Ševčík, Maláč.
BPŠ Vyškov: Fürst – Rozehnal, Šoupal, Urbánek, Suchánek, Pánek, Kolečkář, M. Jakeš, Vondřich, Vlach.

Martin Erat bude trénovat mladé hokejisty ve Vyškově
Martin Erat si led na stadionu pochvaluje. Trénuje na něm děti