Futsalisté týmu FC Pivovar Vyškov prožili včera opravdu zajímavý sportovní příběh. V rámci dvanáctého kola divize E jižní Moravy zamířili do Brna. Tabulkově pátí hosté přijeli do domácího prostředí osmých Bosonoh. A přítomní diváci nevěřili vlastním očím, jak produktivní oba týmy jsou.

V prvním poločase to přesto na žádný hodně vysoký výsledek nevypadalo. Vyškov se poměrně rychle ujal vedení a postupně si vybudoval tříbrankové vedení 4:1. „Od začátku se hrálo nahoru, dolů, ale my jsme byli přeci jenom o něco lepší,“ uvedl trenér Pivovaru Libor Šmarda. Do poločasu přidali jeho svěřenci ještě jeden zásah do černého a v poločase vedli 5:1.

Na druhou část hry diváci ani samotní hráči zřejmě hned tak nazapomenou. Síť svatyní obou mužstev se rozvlnila dohromady třináctkrát. Může za to z velké části útočná hra domácích a taky to, že Pivovar se z hlediska gólového hladu po několikatýdenní divizní pauze také nenechal zahanbit.

Bosonohy se snažily na soupeře dotáhnout, ale hosté si dokázali udržovat několikabrankový náskok až do závěrečného hvizdu. Nakonec vyhráli jen málo vídaným skóre 12:7. „Udržovali se stále ve hře, přidali jim trochu i sudí a konec se zbytečně odehrál v nervózní atmosféře. Ale uválčili jsme to,“ radoval se kouč vítězů. Za Vyškov se trefil třikrát Lukášek, dvakrát Kolečkář, Lamkaš, Galia, Pánek a jeden gól přidal Zákravský. „Kluci měli chuť hrát, nechali tam veškeré síly. Vládne spokojenost,“ dokončil Šmarda.