Taková je každoroční tečka za florbalovou sezonou. Hummel open game 2013 už má za sebou první, tedy čtvrteční den, před sebou ještě tři. „Jdeme si to užít, nikdo tam nejezdí dobývat svět. Výsledek je důležitý, ale ne tak, jako když jde o ligu," prohlásil ivanovický střelec Štefan Podolan. Kromě jeho týmu bude Vyškovsko zastupovat i několik hráčů Bučovic, i když pod hlavičkou týmu Klobouků.

Jeden a „půl" týmu, to je slabší účast než v minulých letech. Například slavkovští dlouholetí účastníci jihomoravského přeboru se rozhodli brněnskou akci letos opomenout. „Co vím, tak od nás nejede hrát nikdo. Rozhodli jsme se už odpočívat, dali jsme si pauzu. Už nemá smysl nic přehánět. Každým rokem tenhle turnaj ustupoval trochu do pozadí a letos to vyvrcholilo tím, že tam nebudeme mít nikoho," zmínil brankář a šéf týmu Jan Šícha.

A podobně reagoval i vedoucí, v minulé sezoně benjamínka nejnižší krajské soutěže, rousínovský Jakub Němec. „Klukům jsem to říkal, ale stavěli se k tomu spíš negativně, tak jsme se do toho nepustili. Máme teď potíže spíš s organizační strukturou, odchází asi tři lidi, my založili úplně nový klub, takže máme co dělat, abychom to dali dohromady a věděli, jak to na podzim bude vypadat. Hummel je fajn turnaj, ale tentokrát bohužel bez nás," uvedl.

Pojďme k těm, kteří do brněnského zápasového maratónu vstoupí. Lépe řečeno už vstoupili, první duely základních skupin se totiž hrály včera pozdě večer. Mezi amatéry jsou přihlášeny Ivanovice na Hané. Není to poprvé, pod jménem Los Cocoteros působí v Brně už několik let. „Sestava je letos slušná, hodně útočná bez důraznější obrany, ale to je v tomto případě lepší než naopak. Vidím to na dobrý florbal. I když předpověď počasí je na tyhle dny spíše jarní nebo podzimní, rádi bychom si užili letní pohody," potvrdil odlehčenou atmosféru útočník Podolan.

Výsledkově se Los Cocoteros dostali nejdále do prvního kola playoff, tedy přes základní skupinu a předkolo vyřazovací části. Na sedmém pokračování turnaje by na to rádi navázali nebo osobní maximum vylepšili. „Jde o čas strávený s kamarády, se kterými se moc nevídáme. Určitě si to užijeme, ale byl bych rád a asi nejen já, kdybychom se podívali letos dál než v minulých ročnících," prozradil obránce Josef Mráz.

V elitní kategorii mužů jméno klubu z Vyškovska nefiguruje. To ale neznamená, že v soupiskách žádné hráče z okresu nenajdete. FbC Aligators, to je výběr hráčů Klobouků a také Bučovic. Oddíly tak premiérově vytvoří základní osu celku, který na podzim vyrazí do druholigových bojů.

Za „exbučovické" nastoupí mimo jiné i Tomáš Dragan. „Abych řekl pravdu, těžko říct, v jakém složení se sejdeme. Ale první krok pro podzimní společné zápasy to je. Já osobně to beru jako takové vyplnění volného času mezi koncem jedné sezony a přípravou na tu další," vzkázal druhý muž kanadského bodování třetí ligy.

Jestli se týmy probojují do playoff, bude jasné dnes večer. O víkendu jsou pak na programu bitvy o konečné umístění.

Hummel open game 2013

Brno, 27.- 30. června

Amatéři, skupina F

Ivanovice na Hané: Václav Skácel – Josef Mráz, Jiří Meisner – Tomáš Říha, Tomáš Urbánek, Tomáš Flöhsler, Jiří Pochylý.

Soupeři: FBC Eagles Brno, OMG Zasemy, Fialové Kobry GLOBO GYM, Tatchenta Zhoř.

Muži, skupina F

FbC Aligators (Klobouky + Bučovice)

Soupeři: Jackpot, Polámanej Mixér, The Edge, Warriors.