Do soubojů vyznavačů kultu děrovaného míčku se tentokrát pustily dva celky vyškovského regionu. A rozhodně lépe se po nich cítí čtyřbodoví slavkovští sokoli. „Získali jsme cenné body, co nás drží v horní polovině tabulky. Za to jsme rádi," pronesl šéf týmu i klubu Jan Šícha. A to jeho družina mohla být při turnaji v rousínovské hale i stoprocentní.

V utkání proti brněnským Eagles totiž ještě v závěru druhé třetiny držela nadějný dvougólový rozdíl. Jenže pak jen přihlížela obratu. „Ten náskok jsme ztratili na přelomu druhé a třetí třetiny sami zbytečnými vlastními chybami, navíc jsme soupeře dokonce pustili do vedení. Přitom jsme ho přehrávali. Ještěže nakonec přišlo alespoň to vyrovnání, díky za něj," řekl Šícha. Srovnání na konečných 5:5 přinesla povedená power-play.

jihomoravská liga mužů, 5. a 6. kolo hala Rousínov:
FBC Eagles Brno – FbC Slavkov 5:5
FbC Slavkov – SFK Slovácko-F.A.T.R. Dubňany 6:4
hala Letovice:
FBC EURO Nářadí Rousínov A – TJ Čechie Zastávka 1:9 (0:1, 0:1, 1:7)
Branky: Jiří Slovák.
FBO Orel Boskovice – FBC EURO Nářadí Rousínov A 10:4 (1:3, 5:0, 4:1)
Branky: František Slovák, Dušan Rusnák, Michal Šmerda, Michal Bartošek.

Proti SFK Slovácko- F.A.T.R. Dubňany Slavkovští vedli zhruba v polovině hrací doby o tři branky. A přestože protivník mocně dotahoval, nic mu to už nebylo platné. „To už byla úplně jiná káva. Bylo to velice vyrovnané, i když jsme dokázali odskočit. Soupeř však využil přesilové hry, snížil, ale další obrat v náš neprospěch už jsme nedovolili," okomentoval. Konečný rezultát zněl 6:4.

To Rousínov byl od bodů v hale v Letovicích opravdu daleko. A to i přes povedené vstupy do zápasů. Proti adeptům na nejvyšší ligové pozice v obou případech hráči Euro Nářadí poměrně dlouho drželi krok, ovšem s narůstajícím časem a úbytkem fyzických sil se skóre protivníka navyšovalo až do hrozivé podoby.

Proti Čechii Zastávka měli Rousínovští před třetí třetinou „jen" dvoubrankové manko. Jenže poslední část hry jim hrubě nevyšla, inkasovali v ní hned sedmkrát. „Věděli jsme, že stojíme proti jednomu z nejtěžších soupeřů v lize, ale ze začátku si žádné výraznější šance nevytvořil a naopak my jsme hrozili z protiútoků. Ty se ovšem zadrhávaly na žalostném neproměňování šancí. Vůbec se nevydařil vstup do třetí třetiny, kdy soupeř během úvodních pěti minut vsítil tři branky a pak jsme už museli otevřít zadní vrátka," popsal hrající trenér Milan Adamec. Čestný úspěch jeho týmu zaznamenal až v poslední minutě Jiří Slovák.

Ve druhém střetnutí se museli vypořádat s Orlem Boskovice a zprvu našlápli k velkému překvapení. Po úvodní patnáctiminutovce to bylo 3:1. „Zvládli jsme tři rychlé protiútoky během prvních sedmi minut a ty nám vynesly krásné vedení. Jenže tohle bylo spíš o vysokém držení míčku ze strany hráčů Boskovic a tím i nulovém odpočinku pro naše obranné řady. Zkušený tým Boskovic zapnul na ještě vyšší otáčky a my nevěděli, kam dřív skočit," potvrdil kouč.

Dál už jen těžko čelili orelskému brankostroji, který se zastavil až na nelichotivé dvouciferné podobě. Rousínov prohrál 4:10. „Dostávali jsme se čím dál víc pod tlak, ten volně přešel v soustavný a my ho nezvládali. Poslední část byla z pohledu soupeře jen možnost natrénovat si nové kombinace. Naše výkony v obou zápasech nebyly špatné. Bylo vidět, že každý z nás chce, ale výsledek ne a ne přijít. Chybělo nám více střelby na bránu a místo vzestupných výkonů jsme šli v obou zápasech výkonem postupně spíše dolů," uzavřel útočník Michal Bartošek.

Junioři střídavě

Juniorská třetí liga měla na programu sedmé a osmé kolo. V něm Vyškovsko zastupovali mladí slavkovští hráči klubu BISON. A se střídavými úspěchy, když nejprve rozstříleli Sokol Letovice v poměru 12:3 a pak se museli sklonit před aktuální formou Slovácka, kterému podlehli 1:5. „Junioři sehráli zápasy s týmy z rozdílných konců tabulky a to je na výsledcích vidět. První s předposledními Letovicemi, kde potvrdili roli favorita a soupeře jednoznačně přehráli. Pak na ně čekala výzva v podobě vedoucího celku FBC Slovácka. Sehráli kvalitní zápas s mnoha neproměněnými šancemi a velkým množstvím chyb v obraně způsobených aktivním napadáním soupeře. Výsledkem byla sice prohra, ale se vztyčenou hlavou a kvalitním výkonem," chválil šéf slavkovského klubu Jan Šícha.