Nedělní dění při dalším turnaji regionální ligy v Morkovicích-Slížanech se dá interpretovat hned několika způsoby. Každopádně fakta jsou jasná. Ivanovice přehrály Bučovice B vysoko 10:3. „Kluci z Ivanovic dneska byli drtivou většinu zápasu lepší, víc to chtěli, není co řešit," uznal po závěrečném hvizdu hrající vedoucí poražených Ladislav Dufek. Jeho tým přitom ještě deset minut před koncem prohrával „jen" o dvě branky a nadechoval se k dramatickému finiši.

Ale pojďme pěkně od začátku. První dějství se odehrávalo spíše před bučovickou brankou, ve které stál Petr Kalous a měl napilno. Statečně odolával ivanovickému tlaku, přesto v závěru třetiny dvakrát inkasoval. Nejprve Gregr v rohu ukličkoval dva protihráče a předložil míč na střed Krylovi, který skrytou ranou přes obránce otevřel skóre. Těsně před pauzou nedal dvě tutovky Brnka, ale pak při situaci tři na jednoho a pěkné kombinaci skóroval Hedvík.

Přestávka Bučovicím hodně pomohla. Do druhé části vlétly daleko lépe a obraz hry se očividně změnil. „To byla asi naše nejlepší část zápasu, hráli jsme dobře a asi tak sedm osm minut jsme kluky trochu zatlačili. Možná jsme z toho mohli vytěžit víc, ale dnes chybělo i štěstí, nepadalo nám to tam," uvedl Dufek. Přesto jeho družina dokázala srovnat trefenou šibenicí Dočkalem a využitou chybou v soupeřově rozehrávce díky Svobodovi.

Hrál proti svým

Právě pro Lukáše Dočkala měl vstřelený gól i celé utkání hodně zvláštní příchuť, v létě totiž přešel na hostování do nového týmu právě z Ivanovic. „Psychicky tohle pro mě bylo strašně těžké, všechny je znám a známe se dlouho. Vím, jak a co hrají, oni zase vědí, co čekat ode mě. Ale dneska byli jasně lepší. Můj gól nic neznamenal, raději bych, kdybychom vyhráli," prohlásil.

K tomu nakonec mělo jeho družstvo poměrně daleko. Ivanovicím vrátil náskok zblízka ranou pod ruku Kalouse Kouba a před sirénou Ivanovičtí zasadili soupeři dva bleskové direkty. V poslední minutě Brnka zasunul míček k tyči zpoza brány a po pohledné individuální akci Urbánka ještě zavěsil také Šimek.

Nutno podotknout, že Bučovice hodně zpomalila dvě zbytečná vyloučení Koutňáka a Lazora. Zvlášť jeho zákrok na Gurku byl spíš ze zápasnického odvětví a díky blízkosti zdi za mantinelem hodně nebezpečný. „Nevyvezl přes něj míček a neunesl to, naprosto zbytečná věc. Pořád si říkáme, že takhle to nejde, ale jsme nepoučitelní, asi neumíme prohrávat. Rozdávat desítky umíme, ale chlapsky ji zase přijmout, to ne. Je to špatně a je to škoda," okomentoval Dufek.

To se ukázalo být zlomovým okamžikem derby. „Byli jsme dnes lepší v pohybu, přeběhali jsme je i proto, že nás bylo daleko víc. Dostali se sice zpět do zápasu, ale my zase zabrali, a hlavně jak jsme vedli a oni přestávali stíhat, faulovali a my se přesilovkami uklidnili," podotkl ivanovický kapitán Lukáš Skácel.

On sám sice v poslední třetině poskytl soupeřům jiskřičku naděje, když bučovické nahození úmyslně ve středu pole zastavil rukou, šel na trestnou lavici a přesilovku rychle využil z dálky Kolaja, ale pak už hráli prim jen Ivanovičtí. Z trestného úderu Hedvík oslovil Plzáka a ten mířil přesně. To naplno otevřelo defenzivu Bučovic, které se už více tlačily dopředu.

Jednoznačný závěr

Situaci dva na jednoho vyřešil golfovým úderem do šibenice Gregr, za chvíli zpoza brány předložil Plzákovi a ten zamířil zhruba do stejné výškové hladiny. Další brejk dva na jednoho vyústil v zářez na střelecké pažbě Hedvíka a dvouciferný výsledek přinesla akce Gregra a střílejícího Šimka mezi třemi strážci.

Výsledek 10:3 tak znamenal ivanovický jásot. „Absolutně jsme nečekali, že budeme až tak úspěšní. Nastoupili jsme s pokorou, Bučovice nehrály ze začátku špatný florbal. My měli trochu štěstí, ale to, co jsme si řekli, že budeme hrát, tak jsme drželi a máme za to odměnu. Jsem navíc rád, že se prosadili mladí, budoucnost ivanovického florbalu," pověděl hrající kouč vítězů David Hedvík.

Poražená strana nehledala výmluvy. „Šli víc za vítězstvím, zaslouženě ho mají. Co já si pamatuji, tak tohle jsou jiné Ivanovice, hrálo se nám proti nim hodně špatně. Navíc jim zachytal gólman, dnes se mu to povedlo," ocenil strážce ivanovické svatyně Aleše Tvrdého bučovický útočník Tomáš Dragan.

Regionální liga

Ivanovice 10:3 Bučovice B

Třetiny: 2:0, 3:2, 5:1.

Branky: 22., 41. Plzák, 15., 43. Hedvík, 12. Kryl, 19. Kouba, 30. Brnka, 30. Urbánek, 39. Gregr, 44. Šimek – 19. Dočkal, 21. Svoboda, 34. Kolaja.

Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1.

FBC Sokol Ivanovice na Hané: Tvrdý – Hasala, Šimek, Plzák, Pochylý, Gregr, Kryl, Urbánek, Brnka, L. Skácel, Hedvík, R. Skácel, Kouba, Tauchman, Gurka.

FbC Aligators Sokol Bučovice B: Kalous – Svoboda, Spirit, Dufek, Koutňák, Dragan, Kolaja, Líznar, Dočkal, Lazor.