Futsalový Amor Vyškov obdržel za své sobotní výkony nejlepší možné vysvědčení. Hala v Purkyňově ulici hostila mládežnický vrchol sezony do sedmnácti a devatenácti let, večer si pak klubové áčko vyšláplo na brněnské soky a drží ve východní skupině lichotivou třetí pozici.

Podle ohlasů i výsledků domácí jednoduše zazářili, a to jako pořadatelé i v zápase. „Věděli jsme, že je to hodně velké sousto, ale proběhlo to fantasticky," neskrýval spokojenost prezident Amoru Antonín Petlach. Se svými spolupracovníky tak futsalový Vyškov opět posunul na další úroveň.

Drtivá většina dne od samotného rána patřila turnaji Final Four. Velmi oblíbená podoba vyvrcholení soutěžního ročníku čekala čtyři nejlepší výběry hráčů do sedmnácti a devatenácti let. A ty se vydaly právě do Vyškova. „Je to velká čest, že jsme dostali důvěru pustit se do takhle velké akce. Přiznám se, že jsme z toho měli trochu obavy, je to něco úplně nového, o to víc nás potěšily ohlasy futsalového vedení, samotných hráčů i funkcionářů," zmínil Petlach.

Vše odstartovalo semifinále mladší kategorie, ve které Helas Brno těsně přetlačil Slavii Praha a slavný Era-pack Chrudim udolal Indoss Plzeň. Posledně jmenovaní si spravili chuť alespoň v duelu poražených. Do finále devatenáctek se přes brněnský Helas dostala pražská Slavie a Tango Brno, které vcelku hladce přehrálo Spartu Praha. Třetí místo urvala Sparta, když porazila Brňany na penalty.

Pak už se šlo na velká finále. Skvělá divácká kulisa nakonec po dramatických bitvách provázela dekorování nových českých mistrů Era-pack Chrudim U17 a Slavie Praha U19. „Skvělý zážitek pro všechny. Sklidili jsme pochvalu, ta patří celému týmu lidí, kteří se o to celé starali a postarali. Můžeme být maximálně spokojení," doplnil.

A nic na tom nezměnil ani večerní druholigový boj Amoru proti Žabinským Vlkům Brno. Na úvod přišel šok už po sedmnácti vteřinách hry, kdy brankář Karabina propustil ránu Chrousta z těžkého úhlu mezi nohama. „To nikomu nepřidá, každého by to trochu psychicky nalomilo. Naštěstí jsme se z toho ale docela rychle oklepali a dokázali to otočit," řekl po závěrečném hvizdu vyškovský kapitán Milan Ševčík.

Právě on vybojoval po pěti minutách hry míč, našel naběhnuvšího Galiu a bylo srovnáno. Ke konci poločasu pak přišly dva slepené góly domácích, když nejprve Tichý přiťukl Ševčíkovi a kanonýr se nemýlil. O chvíli později dostali amoři výhodu pokutového kopu za šestý faul hostí a Král trefil k tyči.

Břevno i oslabení

Na úvod druhého dějství se domácí postarali o zvonkohru, nejprve Lukeštík trefil tyč, následně Bačovský břevno. „Kdyby tam něco z toho spadlo nebo jsme proměnili jinou velkou šanci a zvýšili náskok, byl by zápas klidnější a jednoznačnější," uvedl Petlach. Další komplikaci měl na svědomí Bačovský, když osm minut před koncem viděl druhou žlutou kartu a zamířil předčasně do šatny.

Nic z toho nakonec nevadilo. Z brejku sice snížil brněnský Hansl, jenže Lukeštík po signálu z rohu obstaral bleskovou odpověď. Prakticky celou poslední pětiminutovku pak Žabiny odehrály při powerplay, ale místo snížení inkasovaly dvakrát do opuštěné svatyně díky Ševčíkovi.

Spokojení tak před cestou domů být nemohli. „Čekali jsme, že se na nás Amor nachystá, máme taky problémy se zraněními a odešla nám v týdnu jedna z opor. Chtěli jsme Vyškov eliminovat důslednou obranou, fungovalo to jen chvilku. Domácí byli lepší," uznal kouč Michal Letzel.

Vyškovští naopak slavili výhru 6:2. „Na podzim jsme tam vysoko prohráli a na klucích bylo už na tréninku vidět velké odhodlání. Žabinám bylo jasné, že to u nás budou mít složité. Krásná tečka za skvělým dnem, vládne maximální spokojenost," uzavřel šéf Amoru.

Futsalový svátek

FINAL FOUR 2015

U17

Semifinále: SK Slavia Praha – Helas Brno 1:2, Era-pack Chrudim – Indoss Plzeň 4:1. O 3. místo: Slavia – Plzeň 2:3. Finále: Chrudim – Helas 1:0.

U19

Semifinále: Slavia Praha – Helas Brno 3:2, Tango Brno – Sparta Praha 3:0. O 3. místo: Helas – Sparta 1:1, pen. 4:5. Finále: Tango – Slavia 0:2.

II. liga, skupina východ

Vyškov – Žab. Vlci Brno 6:2

Poločas: 3:1

Branky: Ševčík 3, Galia, Král, Lukeštík – Chroust, Hansl.

Amor Vyškov: Karabina, Paštěka – Galia, Tichý, Gremmel, Palla, Král, Lukeštík, Petlach, Ševčík, A. Forró, Bačovský, Chubirka, Král.

ŽK: Baťovský – Starý. ČK: Bačovský. Rozhodčí: Kabeláč, Bláha. Diváků: 110.