Jakubčovice sice do Vyškova přijely s visačkou týmu, který v dosavadním průběhu jen jednou prohrál, což ale pro domácí hráče varováním nebylo. Nováčka nevzali vážně. Tím spíše, že se brzy ujali vedení.

Už na začátku druhé minuty Sebastian Palla od autové lajny nahrál Patriku Zaťovičovi a ten nekompromisně poslal míč „pod víko“ branky Jakubčovic. Jenže ještě před polovinou první půle svítil na ukazateli skóre stav 1:2. „Ano, možná si hráči po získání vedení opravdu mysleli, že dál už to půjde samo. Ale dostali jsme dvě laciné branky, oni se po nich zvedli, my jsme naopak naprosto vypadli z tempa,“ připustil podcenění soupeře prezident Amoru Lazor Antonín Petlach.

Trenér mužstva Tomáš Galia byl v hledání hlavní příčiny porážky ještě konkrétnější a některé výrazy si přál ‚vypípat‘. „Pořád to ve mně vře a strašně špatně se mně zápas hodnotí. Náš výkon nebyl optimální. Ne! Byl tragický. Těžko se mně hledá něco, co by bylo pozitivní. Chybělo nám nasazení, bojovnost, disciplína… Soupeř hrál naprosto jednoduše a na nás to, bohužel, stačilo,“ ulevil si trenér Amoru Lazor.

Po otočení skóre chtěl zastavit negativní trend oddechovým časem, ale tentokrát přerušení hry ani domluva nepomohly. Do přestávky se hrálo bez šancí uprostřed hřiště a ve dvacáté minutě dokonce mohli hosté zvýšit vedení. Po rychlém brejku ale přečíslení tří na dva nevyužili.

Třináctý ročník Vyškovského Mikulášského běhu byl opět i Memoriálem Milana Dvořáka. V hlavních kategoriích vyhráli Irena Pospíšilová a Jiří Němeček.
Ve Vyškově se atleti loučili se sezonou. Medaile a dárky rozdával Mikuláš

Co se nepovedlo v závěru první půle, to hosté zvládli po vstupu do druhé. Ve třiadvacáté minutě během šestadvaceti vteřin dvěma góly Ďurici prakticky rozhodli zápas. „Od třetí do poslední minuty to bylo odevzdané utkání. Nenašel se nikdo, zdůrazňuji nikdo, kdo by chtěl ostatní strhnout, kdo by to vzal na sebe. Neměli jsme ani sílu vzdorovat, jakoby se hráči uzavřeli sami do sebe. Kluky jsem upozorňoval na to, že nás rozhodně nečeká nic jednoduchého, že přijedou uvolnění, protože tady nebudou mít co ztratit. My že se nemůžeme zaštiťovat nějakými výsledky a postavením v tabulce. Ale to se bohužel stalo,“ dodal Galia.

Ten zkoušel i power play a vteřinu před polovinou druhé části mu vyšla. V dresu brankáře vběhl na hřiště kanonýr Milan Ševčík a rychlou výměnu míče s Davidem Lukeštíkem završil střelou mezi nohama brankáře Pavelky.

Kontaktní gól už ale „přesilovka“ nepřinesla. Naopak šance domácích v šestatřicáté minutě definitivně uťala Zagolova střela přes celé hřiště se do prázdné branky, když těsně před tím ji minul Vavroš. „Jakubčovice sice mají šikovné hráče, ale myslím, si, že když jsme dobře začali, tak jsme ten zápas měli odehrát v pohodě. Ale hráli jsme opravdu velice špatně,“ konstatoval Petlach.
Jedinou radostí domácích fandů tak asi bylo, že svojí účastí podpořili Dětský domov Lila Otnice a nemocného Jarouška Hrabovského.

AMOR LAZOR VYŠKOV -. BARACUDA JAKUBČOVICE NAD ODROU 2:5
Poločas: 1:2. Branky: 2. Zaťovič, 30. Ševčík – 3. Michálek, 9. Molnár, 23. a 23. Ďurica, 36. Zagol. 
Rozhodčí: Klečanský, Havlík. ŽK: Jindra, Palla – Petr, Michálek. Diváků: 100. 

Amor Lazor: Vitásek (Barbořák) – Haloda, Bílek, Ševčík, Král, Lukeštík, Štolba, Jindra, Palla, Kostka, Zaťovič. Trenér: Tomáš Galia.
Jakubčovice: Pavelka – Petr, Vavroš, Molnár, Ďurica, Zagol, Šaran, Michálek, Molnár. 

Další výsledky: Atraps-Hombres Brno – VŠB TU Ostrava 4:5 (1:4), Uherské Hradiště – Havlíčkův Brod 7:5 (4:3), Žabinští Vlci Brno – Tango Hodonín 3:6 (3:4).  
 
Tabulka
1. TU Ostrava 6 4 1 1 31:25 13
2. AL Vyškov 6 4 0 2 42:22 12
3. Uh. Hradiště 6 4 0 2 40:26 12
4. Jakubčovice 5 3 1 1 23:16 10
5. B. Ostrava 5 3 0 2 22:17 9
6. Hodonín 6 2 2 2 26:23 8
7. Zlín 5 2 1 2 18:20 7
8. AH Brno 5 2 1 2 19:27 7
9. ŽV Brno 6 1 0 5 16:34 3
10. Havl. Brod 6 0 0 6 20:47 0 

Příští kolo: Tango Hodonín – Amor Lazor Vyškov, pátek 24. 11. (20.30).