Po těsné a smůlovaté porážce v Brně s Atraps-Hombres, kde Vyškované prohráli gólem čtyři vteřiny před koncem, jejich nový trenér Josef Flachs sestavu moc nezměnil. Důvěru opět dostali „mladé pušky“. A zápas rozehráli stejně, jako minulý týden v Brně.

Proti zkušenějšímu soupeři nasadili aktivní obranný presink a soupeři prakticky nedovolili rozehrát kloudnou akci. Zadní řady ovšem měli dobře sešikované i Brňané, takže v prvním poločase toho k vidění moc nebylo. V osmé minutě „zvonila“ tyčka brněnské branky po střele Jakuba Moravce, na druhé straně zase po dorážce Ladislava Hansla.

Osmadvacet vteřin před sirénou se ale Amor dostal do vedení kuriózní brankou Pavla Tichého. Zdálo se, že dlouhým pasem hledal Milana Ševčíka a „lob“ zapadl za záda brankáře Jaroslava Pšurného. „Byl to obranný odkop. Šel proti mně protihráč, a tak jsem to napálil dopředu přes celé hřiště. Ševa tam atakoval gólmana, a ten to trochu podcenil. Takový gól jsem v životě ještě nedal ani na velkém hřišti do velké branky ve fotbale,“ nestyděl se přiznat autor branky, které se říká gól do šatny.

Amor Lazor Vyškov – Žabinští Vlci Brno 4:2
Poločas: 1:0. Branky: 20. Tichý, 21. Ševčík, 39. Galia, 40. Mykytjuk – 23. Hansl, 28. Chroust. Rozhodčí: Rygl, Jílek. Diváků: 230.
Amor: Mykytjuk - Bílek, Ševčík, Moravec, Galia, Lukeštík, Tichý, Smejkal, Novák, Fialka, Janák. Trenér: Josef Flachs.
Žab. Vlci: Pšurný - Stoklásek, Hansl, Kratochvíl, Mezník, Pospíšil, Starý, Lange, Svoboda, Chroust. Trenér: Tomáš Zezulka.

2. liga – sk. východ
Další výsledky: VŠB TU Ostrava - VŠSK Zlín 5:3 (2:1), Havlíčkův Brod – Jakubčovice 10:8 (6:5), Uherské Hradiště - Tango Hodonín 7:4 (3:2), Baník Ostrava - Atraps-Hombres Brno 3:3 (1:2).

Pokud se hosté z tohoto úderu v přestávce otřepali, pak druhá „osudová“ rána přišla už po šestadvaceti vteřinách druhé části. Milan Ševčík prokázal pověst kanonýra a šanci prostě proměnil.

Teprve tento gól vyburcoval Vlky k aktivitě. „První poločas jsme vynechali a začali jsme hrát, až když jsme prohrávali. Bohužel neproměňujeme vyložené šance. Ve druhém poločase jsme měli minimálně tři, kterými jsme mohli výsledek otočit. Pokud bychom odskočili o dvě tři branky, tak bychom asi odvezli všechny body. Bohužel nedáváme góly a není náhoda, že ve druhé lize máme nejhorší útok,“ posteskl si po utkání trenér Brňanů Tomáš Zezulka.

Tlak hostů ve druhém poločase nejprve přinesl jen tyčku Petra Starého, ale už ve třetí minutě snížil kanonýr Vlků Hansl a v osmadvacáté minutě vyrovnal Martin Chroust.

Ve 34. minutě mohl domácím vrátit vedení Martin Janák, ale zblízka netrefil prázdnou branku. Podařilo se to až ve 39. minutě Flachsovu trenérskému předchůdci Tomáši Galiovi při jeho prvním vstupu na palubovku. Na hřišti byl zhruba půl minuty. Míč převzal na vlastní polovině a sólo zakončil tvrdou nekompromisní ránou do sítě. „Já jsem do zápasu jít vůbec nechtěl, ale trenér do mě hustil, ať nastoupím. Že se to tak vydařilo, je štěstí. Klidně to mohlo být naopak a mohl jsem být třeba u inkasovaného gólu,“ odmítal gratulace autor pro Amor Lazor vítězné trefy.

Za této situace hosté zákonitě přistoupili k power-play, jenže hráli ji staticky. A navíc je výkopem přes celé hřiště čtvrtým gólem do opuštěné branky definitivně dorazil brankář Andrej Mykytjuk. „Je to můj premiérový gól ve futsale. Občas to zkouším na tréninku, ale v mistráku se mně to podařilo poprvé,“ radoval mladý gólman, který také patří k hlavním strůjcům vítězství Amoru Lazor.

Jasně to vyplývá ze závěrečného hodnocení jeho trenéra. „První poločas jsme takticky zvládli, ale potom se zase opakovalo, že když vedeme, začneme se bát hrát a uděláme z toho takový nervák. Ale Galiovi jsem věřil, že může být tím rozhodujícím činitelem. Ve druhém poločase jsme byli horší a sami jsme soupeři dali šanci k obratu. Díky Andymu v brance se to nestalo. Řekl jsem mu, že mu dávám šanci jako mladému klukovi a že ho podržím. Ale aby on podržel mě. Beze zbytku to splnil,“ chválil Josef Flachs, který tak po třech porážkách zakončil soutěž domácím vítězstvím.