Druhá polovina podzimní části druhé ligy zastihla futsalisty Amoru Lazor Vyškov v hlubokém útlumu. Naposledy vyhráli v pátém kole a v dalších čtyřech přidali jen jediný bod za remízu v Hodoníně. Se sklopenými hlavami odešli i v sobotu z brněnské haly v Bohunicích, přestože domácí Žabinští Vlci byli před zápasem s pouhými třemi body předposlední.

Úvod zápasu a vlastně i celá první půle konečnému debaklu Vyškovanů 2:8 nenasvědčovaly. Hrál se oboustranně opatrný futsal, na jistotu. Šancí bylo poskromnu, ale domácí z toho mála dvě využili. Obě po rychlých přesných kombinacích střelou v podstatě do prázdné branky. Hosté mohou litovat, že po prvním gólu skončila rána Tadeáše Jindry jen na břevně domácí branky.

Po přestávce se v zelených vlčích dresech vrátil na palubovku jiný tým. Bojovný, běhavý a přímočarý. Hosté zůstali u zdlouhavé rozehrávky zezadu.

František Vincourek silový trojboj mistr světa v mrtvém tahu.
Vyškovský silák František Vincourek vítězí nad soupeři i kilogramy. Na čínce

Za deset minut dali vlci čtyři pěkné góly a bylo po zápase. „Soupeř nás předčil ve všech směrech a my jsme mu to bezkrevným výkonem umožnili. Bohužel se naše krize prohlubuje a dokud do hry nevrátíme základní futsalové věci, tak se prostě neodrazíme. Není možné jít do zápasu jen s tím, že si chceme zahrát. Nechápu, jak můžeme dostávat tak laciné branky. Nám soupeři nic takového, co my jim, prostě nenabízejí. A kdyby byla jen jedna nebo dvě, tak to těžko, ale ještě zkousnu, jenže my jsme takových dostali šest,“ posteskl si po utkání téměř zlomený trenér Tomáš Galia.

Do zápasu musel nastoupit i jako hráč, protože v týdnu si v mužstvu zařádila viróza a před zápasem vypadl David Lukeštík. Ani přímo na hřišti se trenérovi nepodařilo vyburcovat spoluhráče k vyšším „otáčkám“. „O mně to není, na mně hra nemůže být postavená. Celou dobu v kabině zdůrazňuju, že musíme hrát zodpovědně a hlavně bojovat. Soupeř na nás aplikoval jednoduchou hru, byl agresivnější a my jsme od nich odpadávali jako hrušky,“ ulevil si Galia.

Fanoušci závodníka Tomáše Ouředníčka a automobilového sportu si prohlížejí Ouředníčkův závodní speciál Ford Ranger, než se s ním vydá na Rallye Dakar 2018.
Pilot Ouředníček ukázal své dvě rallye bestie pro Dakar

Ve zbytečně nervózní pasáži rozhodnutého zápasu vymazal domácímu brankáři nulu Milan Ševčík, ale zápas stejně skončil šestigólovým rozdílem. „Je vidět, že na Vyškovu leží nějaká deka. Určitě umějí zahrát líp. Když na sobě budou pracovat a přidají víc bojovnosti, tak si myslím, že se zase odrazí k dobrým výsledkům,“ potvrdil Galiovo hodnocení přístupu Amoru domácí trenér Tomáš Zezulka.

Ten samozřejmě zářil spokojeností. Jeho tým potvrdil, že do suterénu tabulky rozhodně nepatří. „Už minule s Baníkem jsme hráli dobře a určitě jsme si nezasloužili prohrát. Dnes jsme na ten výkon navázali a přidali branky. Jestli budeme takhle pokračovat, tak se určitě z těch spodních pater tabulky posuneme,“ radoval se po utkání kouč Žabinských Vlků.

Podzimní část druhé ligy zakončí Amor Lazor v domácí hale v sobotu zápasem s jedním s kandidátů na postup VŠB TU Ostrava. Dobrá příležitost pro reparát… Prezident klubu ale naznačuje, že v přestávce může přijít i radikálnější řešení. „Projevuje se špatný přístup k zápasům i k tréninkům. V zápasech chybí bojovnost, bez které to prostě nejde. Musíme si sednout s trenérem Galiou a situaci řešit. Z mého pohledu i personálně. Nad některými jmény se musíme zamyslet, proč tu jsou. A já ta jména znám,“ naznačil Antonín Petlach.

Žabinští Vlci Brno – Amor Lazor Vyškov 8:2
Poločas: 2:0
Branky: 10., 25. a 40. Hansl, 18., 26. a 35. Chroust, 27. Bouček, 30. Mezník – 32. a 33. Ševčík
Rozhodčí: Gasnárek, Pivoňka
ŽK: Pospíšil – Mykytjuk, Jindra, Galia, Ševčík
ČK: Svoboda (ŽV)
Diváků: 80

Žabinští Vlci: Pšurný – Stoklásek, Hansl, Kratochvíl, Mezník, Pospíšil, Bouček, Chroust, Svoboda
Trenér: Tomáš Zezulka

Amor: Vitásek (21. Mykytjuk) – Galia, Palla, Kostka, Haloda – Bílek, Ševčík, Král, Jindra
Trenér: Tomáš Galia