Jihočeši od Jindřichova Hradce přijeli do Vyškova s renomé maximálně útočně založeného mužstva. V posledních třech utkáních nasázeli soupeřům devětadvacet branek, ovšem nyní jim chyběl vykartovaný patnáctigólový kanonýr Tadeáš Jindra.

Tato ztráta ale byla na druhé straně vykompenzována neúčastí vyškovského ostrostřelce Milana Ševčíka. Možná proto v úvodu oba týmy vsadily na taktickou kombinaci, dlouhou rozehrávku. To víc vyhovovalo Amoru, který z ní vytěžil dvougólové vedení. Ale pak hra nabrala velké otáčky a ve strhujícím tempu oba soupeři vydrželi až do poslední minuty. „Byl to nejtěžší zápas, co jsem za Amor hrál, fyzicky i psychicky. Myslím, že rozhodl náš hrozný hlad a vůle po vítězství. Řekli jsme si, že do toho půjdeme, i kdybychom na hřišti měli nechat všechno, a tak to i bylo," vystihl atmosféru na domácí střídačce po zápase zadýchaný Sebastian Palla, který měl poprvé na rukávu kapitánskou pásku.

Volfířovští měli do pole jen dva náhradníky, což v závěru sehrálo důležitou roli. Již v průběhu prvního poločasu vyrovnali a záhy ve druhém dokonce otočili skóre ve svůj prospěch.

II. liga
Amor Vyškov – FK Volfířov 5:3Poločas: 2:2. Branky: 3. a 39. Chubirka, 4. Lukeštík, 32. Palla, 40. Král – 9. Balík, 10. a 25. Štolba. Diváků: 250.
Amor: Karabina – Tachtadžis, Petlach, Král, Lukeštík, Tichý, Chubirka, Palla, Forró. Trenér: Tomáš Galia.

Jenže postupně jim viditelně docházely síly a Amor svoji velkou převahu dokázal přetavit ve vítězství. Vypracoval si hodně šancí a navíc pět jeho střel odvrátily tyče volfířovské branky. Hosté hrozili z rychlých a nebezpečných brejků. „Porážka je pro nás trochu krutá, protože to v podstatě byl vyrovnaný zápas. Remíza by byla spravedlivější. V závěru rozhodly dvě naše hrubé chyby, které oni potrestali. Ale asi nám i ubývaly síly, hrát v šesti lidech, to je očistec. Odmakali jsme to do konce, takže s tím může být spokojenost. Výsledek nás samozřejmě netěší a myslím si, že kdybychom byli kompletní, tak to dopadlo jinak. Ale soupeři chci pogratulovat, hrál výborně, a ta atmosféra tady, to je paráda. Je vidět, že chlapi tu dělají futsal docela dobře," přijal porážku vestoje hrající trenér Jihočechů Josef Novák.

Po trochu překvapivém odchodu trenéra Radka Tomana řešil domácí tábor otázku, kdo proti Volfířovu zápas odkoučuje. Vypadalo to tak, že se trenérského kormidla opět ujme prezident klubu Antonín Petlach, ale nakonec se na lavičce objevil tandem Tomáš Galia jako hlavní trenér a Jan Homola jako asistent.

Představovat netřeba. Tento tah Petlachovi vyšel na sto procent. Oba zkušení prvoligoví futsalisté určitě mají velkou zásluhu na tom, že Amor nakonec výborného a houževnatého soupeře přetlačil. A to doslova a do písmene. Při rozhodujícím čtvrtém gólu Vadim Chubirka skluzem s míčem poskakujícím na brankové do dotlačil sítě i obránce a brankáře. Pátý gól už nic neřešil. Při power-play hostů Ondřej Král vystihl špatnou přihrávku po nedorozumění dvou hráčů hostů a poslal míč do prázdné branky. „Já jsem pořád věřil, že to otočíme. Je to zásluha všech hráčů, kolektivního výkonu. Věděl jsem, že na ně nebudeme mít po technické a taktické stránce, protože oni jsou v tomto směru někde jinde, než jsme my. Takže jsme je chtěli zaskočit bojovností a nasazením. Někteří hráči před koncem už padali vyčerpáním, takhle by se ke každému zápasu mělo přistupovat," chválil své staronové svěřence Galia.

Vítězství udrželo Amor ve hře o třetí místo. Zda k němu povedou tým Galia s Homolou, o tom se bude rozhodovat v nadcházejících dnech. „S prezidentem klubu jsme se dohodli zatím jen na Volfířov. Co bude dál, to uvidíme. Já mám samozřejmě své povinnosti v brněnském Krokodýlu (pozn. red.: Galia hraje za tým první ligy v Brně, Homola za pražskou Slavii). Otázka, je jak se zápasy budou křížit nebo ne. Ale alespoň domácí utkání Amoru bych odkoučovat chtěl. Je to v jednání," naznačil Galia, že druholigový bronz ho trenérsky láká.

Tabulka:
1. Jeseník 12 10 2 0 71:28 32
2. Třinec 13 9 2 2 54:32 29
3. Zlín 13 8 2 3 67:48 26
4. ŽV Brno 13 7 2 4 56:39 23
5. Volfířov 13 6 3 4 64:49 21
6. Amor Vyškov 13 6 2 5 57:55 20
7. B. Ostrava 13 5 2 6 48:53 17
8. VŠB Ostrava13 5 1 7 44:51 16
9. Vítkovice 12 4 1 7 49:59 13
10. Hodonín 13 4 0 9 42:80 12
11. Nasan Brno13 2 2 9 37:60 8
12. Bílovice 13 1 1 11 39:74 4

Příští kolo: Amor – UTB Zlín, sobota 16. 1. (20.00), SH ZŠ Purkyňova.