Měl proto pádné argumenty. Po rozpačitém začátku sezony se výkony Klobouček v posledních zápasech loňského roku začaly lepšit. „Rozjezd byl horší, protože nám pro zranění chybělo více hráčů. Teď už to vypadá mnohem líp. Dostáváme se do lepší poloviny divize a jsem s klukama velmi spokojený,“ dodal Konečný.

Ten měl na střídačce devět hráčů do pole a dva brankáře (Maryšler do zápasu nezasáhl), což ostře kontrastovalo se sestavou jedna plus pět v domácích dresech.

Jak asi bude partie vypadat, naznačila už první minuta, kdy zaúřadovalo „rousínovské“ duo. Radim Dvořák přihrávkou vyzval do sóla Jana Ševčíka a ten se zakončení nebál. Na světelném ukazateli stál čas 0:19 a hosté vedli 1:0.

Z protiútoku sice nebezpečnou střelou zahrozil domácí kapitán Luboš Burian, ale brankář Josef Buriánek byl připravený. A pak už měly zápas plně v režii Kloboučky. Dopředu sice nijak nespěchaly, ale o to s větší pečlivostí byly útoky připravené. Pro loni druholigový Nasan byl dvougólový rozdíl v poločase dost milosrdný. Hosté neproměnili několik tutovek a navíc pro nepozornost při rohovém kopu Brňanů těsně před přestávkou inkasovali.

Ilustrační foto
Testy v autoškole: nově bude víc otázek

Pokud měl být tento gól pro Nasan do druhých dvaceti minut injekcí k větší aktivitě, pak jeho elán utnula opět první akce hostů. Ondřej Nový si sám na půlicí čáře vybojoval míč a brejk perfektně zakončil. Po čtyřiadvaceti vteřinách hry.

Kloboučky pak postupně navyšovaly skóre a Nasan do šancí nepouštěly. Obě branky hosté inkasovali dlouhými loby přes „vysunutého“ Buriánka. Alois Jaša ho přehodil z půlky hřiště a brankář Martin Černý dokonce přes celé. „Chyběli nám David Rampula a náš asi nejlepší hráč a střelec Martin Hoffmann. Navíc nás bylo málo. Rozdíl dvou čtyřek s ještě něčím navrch byl znát. Vůbec jsme se nedostali ke své hře. Ani v normálním složení soupeře většinou nepřehráváme, ale těžíme z nacvičených situací a z brejků. Bohužel dnes to nestačilo, soupeř byl lepší a fyzicky i technicky nás přejel,“ sportovně přiznal Luboš Burian.

Výkon Klobouček naznačil, že by letos mohly myslet na lepší umístění než v předchozích ročnících. „Výhra samozřejmě těší, ale musím říct, že všichni jsme si super zahráli. Skoro všechno nám vycházelo a myslím si, že jsme byli lepší. Teď jsme nabití, poctivě trénujeme a máme výbornou partu. Moc bodů na první příčky už nám nechybí a byl bych moc rád, kdybychom se vyšplhali mezi první tři mužstva tabulky,“ naznačil letošní vyšší ambice kapitán Ondřej Nový. „Letošní cíle bych viděl výš než v minulých sezonách. Divizi hrajeme už čtvrtým rokem. Na začátku bylo důležité poshánět dobré hráče a stabilizovat kolektiv. To se letos naplnilo, takže můžeme jít do kvality,“ podpořil kapitána Konečný.

Nasan Brno - FC Kloboučky 3:10
Poločas: 1:3. 
Branky: 19. Bartůněk 30. Jaša, 35. Černý – 1. Ševčík, 8. a 30. Maláč, 14. a 21. O. Nový, 26. a 35. Selinger, 32. Handlíř, 32. a 34. Dvořák. 
Rozhodčí: Jurča, Kabeláč. ŽK: Sameček (Nas.). Diváků: 20.
 
Nasan: Černý – Burian, Kocourek, Jaša, Bartůněk, Sameček.
Kloboučky: Buriánek – O. Nový, Handlíř, Němec, Maláč, Ševčík, Dvořák, M. Jeřábek, Selinger, Koudelka. Trenér: Ladislav Štrublík.