Střet dvou rozdílných pojetí naznačily již úvodní minuty. Kloboučky okamžitě převzaly iniciativu a několik jejich střel vypadalo nebezpečně. Třeba hned ta první, kterou Michalu Handlířovi vyrazil brankář David Flajzar. Domácí podnikli první výpad až na konci čtvrté minuty, ale hned jim vynesl vedení. Rychlou kombinaci zakončil prakticky do prázdné branky Petr Gregor. „To byl právě ten hlavní rozdíl. Oni líp využili své šance. Nás to může akorát hodně mrzet, protože v poli jsme byli daleko lepší," posteskl si po utkání manažer Klobouček Václav Konečný.

Na úvodní gól ovšem hosté reagovali tím nejsprávnějším způsobem. Nejprve Ladislav Štrublík technicky obstřelil brankáře, a když mu ještě pomohla teč jednoho z obránců, byl Flajzar bezmocný. A za pár minut Tomáš Selinger po kombinaci dokonce obrátil průběžné skóre ve prospěch hostů. Bohužel pro ně se stav ještě do poločasu otočil. Nejprve domácí zase vyšachovali defenzivu hostů a pak o sobě dal konečně vědět domácí střelec Jaroslav Kolečkář. Jeho dělovka se po rozehraném trestném kopu protlačila klubkem těl a míč zůstal ležet na brankové čáře. Skluz domácího Petra Suchánka byl rychlejší než zamýšlený odkop Štrublíka. „Jsem rád alespoň za to, protože jinak jsem úplně marnej. Prostě mně to tam nepadne a nepadne. A když už by mělo, tak je to jen tyčka. Zhubnu a pak to snad bude lepší," kál se, ovšem s vítězným úsměvem, „mlčící" kanonýr.

Podprůměrný úvod sezony

Začátek tohoto ročníku ani jednomu týmu moc bodově nevyšel, i když v Kloboučkách o nespokojenosti se šesti body nemluvili. Štěpánův tým z úvodu vytěžil jen tři, takže se dá říct, že derby vyhrál potřebnější tým. „Ale byl to pro nás velmi těžký zápas, derby je vždycky těžké. A hlavně, Kloboučky hrají fakt dobře. Mají to secvičené. Kombinovaly, měly víc ze hry. Zejména Tomáš Selinger a Laďa Štrublík jsou vynikající futsalisté. My jsme to uhráli spíše takovou tou zkušeností a brejky a měli jsme i trochu štěstí," sportovně přiznal hrající trenér Vyškovských Jan Pánek.

Selingera Pánek nechválil náhodou. Ukázkou futsalové fantazie byla jeho vyrovnávací branka minutu a půl po zahájení druhé části, kdy zblízka mazácky špičkou kopačky přeloboval brankáře Flajzara. Ovšem i Pánek je podobným kouzelníkem. Byl to právě on, kdo v čase 36.38 po samostatné akci pečetil domácí výhru pátým gólem. Hosté pak logicky sáhli ke hře power-play a pátým hráčem v poli byl Lukáš Němec. Svírali vyškovský tým, ale ten svoji branku uhájil. Minutu a půl před koncem ovšem s velikým štěstím, když míč odražený od kolena Stanislava Kovala těsně minul prázdnou branku. Pozice dorážejícího střelce ovšem byla dost složitá. Gólovou tečku za pohledným zápasem pak chtěl udělat domácí Petr Suchánek. V power-play šel sám na prázdnou branku, ale závěrečná siréna byla rychlejší než jeho zakončení.

Pánkův protějšek Ladislav Štrublík po zápase litoval hlavně málo zúročeného prvního poločasu. „První poločas byl z naší strany velmi dobrý a měli jsme jej vyhrát. Potom to bylo takové nahoru dolů. Zbytečně jsme ztráceli balóny a oni chodili do brejků. V poločase jsme si něco řekli, ale plnili jsme to jen pár minut. Pak to zase bylo stejné, gól na 4:3 byl hodně laciný a pro domácí šťastný. V závěru jsme tlačili do plných, ale neprosadili jsme se ani v power-play. Je to škoda, ten zápas se dal vyhrát," konstatoval hrající trenér Klobouček.

Jeho tým přes porážku zanechal v hale ZŠ Purkyňova opravdu dobrý dojem. „Výhra v derby vždycky potěší a pro nás je o to cennější, že jsme vyhráli nad velice dobrým soupeřem. Kloboučky se představily jako mladý, houževnatý a velice dobře technicky vybavený tým. Na hráčích byla vidět trénovanost a zažité určité herní návyky. Našim hráčům proto musím za výkon poděkovat," chválil spokojený šéf klubu Brikety-pelety Štěpán Vyškov Libor Šmarda.

Divize E

Brikety-pelety Štěpán Vyškov – FC Kloboučky 5:3

Poločas: 3:2. Branky: 4. a 33. Gregor 12. Bébar, 13. Suchánek, 37. Pánek – 7. Štrublík, 9. a 22. Selinger.

BPŠ: Flajzar – Vondřich, Gregor, Kolečkář, Pánek, Jašíček, Suchánek, Šoupal, Rozehnal.

Kloboučky: Buriánek – Koval, Handlíř, Štrublík, Chadima, Levíček, Němec, T. Selinger.

Pramen Havlíčkův Brod – Lazor-Domus Vyškov 7:6

Poločas: 4:2, Böhm 3, Kavka 2, Klusák, Franc – M. Lička 2, Legner 2, Benda, Gottvald.

Tabulka:
1. Kalábek Brno 5 5 0 0 48:20 15
2. Tišnov 5 4 1 0 38:16 13
3. Technika Brno 5 4 0 1 21:16 12
4. Arsenal Brno 5 3 0 2 26:20 9
5. Toka Brno 5 2 2 1 13:12 8
6. BPŠ Vyškov 5 2 0 3 24:22 6
7. Havl. Brod 5 2 0 3 28:33 6
8. Kloboučky 5 2 0 3 23:30 6
9. D. Loučky 5 1 1 3 17:20 4
10. Lazor-Domus 5 1 0 4 27:39 3
11. Hustopeče 5 1 0 4 17:32 3
12. Mitra Brno 5 1 0 4 29:51 3